Gori Torino: Điđi Bufon prošao lekarske preglede i potpisao za Juventus (VIDEO)

Bufon ponovo u dresu Stare dame

Printscreen: Twitter/@juventusfcen

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon, posle epizode u PSŽ-u, vraća se u Juventus sa kojim će još jednom pokušati da osvoji Ligu šampiona.

Juventus je na društvenim mrežama postavio video snimak i fotografije 41-godišnjg golamana kada je ispred trening centra potpisivao autograme, uoči odlaska na lekarske preglede. Ipak, i pored euforije, očekuje se da će Bufon biti rezervni golman, iza startera Vojčeha Ščensnog.

Posle pregleda, Bufon je potpisao ugovor na jednu godinu i tako postao treće pojačanje šampiona Italije u letnjem prelaznom roku, nakon što su u klub došli Aron Remzi iz Arsenala i Adrijen Rabio iz Pari Sen Žermena.

Zanimljivo, Bufonu je potrebno da odigra još osam utakmica kako bi oborio rekord bivšeg kapitena Milana Paola Maldinija po broju utakmica u Seriji A. Takođe, posle ove sezone očekuje se da će Bufon preuzeti neku funkcionersku ulogu u Juventusu.

On je medju crno-belima proveo 17 godina i jedan je od najtrofejnijih igrača na svetu. Osvojio je devet šampionskih titula u Italiji i četiri Kupa, šampionsku titulu u Francuskoj, a sa reprezentacijom Italije Svetsko prvenstvo 2006. godine.

(Telegraf.rs)