Radnički krenuo za Estoniju: U avionu će biti pojačanja iz Zvezde, ali ne i najbolji igrač!

Nišlije u četvrtak od 18.00 počinju svoju evropsku odiseju

Fudbaleri Radničkog iz Niša doputovačli su u Beograd gde ih u sredu očekuje let za Estoniju na meč protiv Flore iz Talina, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope!

Trener Simo Krunić će za duel koji je na programu u četvrtak od 18.00 časova (RTS 2) računati na 18 igrača.

U avionu će biti pojačanja iz Crvene zvezde - Dejan meleg i Erik Jirka - ali ne i najbolji igrač i strelac Nermin Haskić koji ima problema sa povredom.

- Kada kažemo Flora ili Estonija naš narod misli da ćemo mi to proći lako, ali to nije tako. Mi smo ih gledali i dobro analizirali. Radi se o jako dobroj ekipi, koja je prva na tabeli u svojoj ligi, u punom je jeku sezone i u svom sastavu ima ozbiljne fudbalere. Čeka nas izuzetno težak i naporan meč. Nova smo ekipa, nismo imali puno vremena da se pripremimo, a imamo i problema sa povredama. Sa druge strane imamo i igrače koji nisu prošli pripreme u Sloveniji sa nama i nisu na maksimumu fizičke spreme, tako da moramo da budemo oprezni - rekao je Krunić i dodao:

Foto: MN Press

- Ne smemo da ih potcenimo, jer ako to učinimo nećemo proći dobro. Ućićemo u utakmicu da se nadigravamo, nama je bitno da u prvoj utakmici postignemo gol i da se u Niš vratimo sa rezultatom koji će nam dati dobru šansu da naredne sedmice pred našim navijačima izborimo prolaz dalje. Svesni smo da nas čekam okršaj sa spremnom i uigranom ekipom, ali verujemo da imamo snage da iznesemo ovaj dvomeč.

Put Talina će krenuti sledeći fudbaleri: Marko Knežević, Nikola Petrović, Aleksandar Todorovski, Ivan Ostojić, Lazar Đorđević, Stefan Đorđević, Nikola Stevanović, Aleksa Jovanović, Taras Bondarenko, Riota Noma, Nemanja Tomić, Saša Stojanović, Veljko Batrović, Dejan Meleg, Nikola Čumić, Erik Jirka, Milan Makarić i Milan Bojović.

(Telegraf.rs)