Bernardo Silva: Srbija ima jednog od najboljih igrača sveta iz prošle sezone!

Ofanzivni vezista Portugalije smatra da bi Dušan Tadić mogao da napravi probleme njegovom timu

Zajedno sa selektorom Portugalije Fernandom Santošem, na konferenciji  za medije pred meč Srbije i Portugalije bio i ofanzivni vezista Mančester Sitija Bernanrdo Silva.

U najavi utakmice koja je na programu u subotu od 20.45 minuta, u okviru kvalaifikacija za EP, Silva je govorio o tome da će meč u Beogradu biti drugačiji nego onaj u Lisabonu.

Pokušaćemo da pobedimo, moraćemo drugačije da se organizujemo u odbrani i napadu. Očekujemo tešku i drugačiju utakmicu, a s obzirom na to da Srbija igra kod kuće tu postoji blaga prednost na njihovoj strani. Međutim, možemo da očekujemo i drugačiju partiju ove reprezentacije. Ne plašimo se, mada se Portugalija nikada ne plaši. Veoma poštujemo Srbiju i smatramo da i oni poštuju nas. Rezultat će biti neizvestan, jer su obe ekipe dobre - rekao je Silva.

Foto: Marko Jovanović

On se osvrnuo i na igrače koje Srbija ima, a u superlativu je govorio o Dušanu Tadiću.

- Veoma poštujem srpske igrače, teško je da izdvojim samo jednog. Ako bih nekoga izdvojio to bi bio Matić, s njim sam najčešče igrao. Tu su Kolarov, Tadić i ostali. Ipak, činjenica je da je Tadić opasan igrač, bio je najboji u Lisabonu, a i prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača na svetu s obirom na to šta je Ajaks postigao u Ligi šampiona - istakao je Silva.

(Telegraf.rs)