Zvezda otpisuje pola stranaca za Partizan: Glavobolje za Milojevića pred 161. večiti derbi!

Pravilo o najviše četiri stranca u protokolu značajno će skrojiti sastav crveno-belih

Foto: MN Press

Predstojeći 161. večiti derbi u najavi donosi velike probleme Vladanu Milojeviću, koji će morati da se odrekne nekoliko značajnih igrača zbog pravila o najviše četiri stranaca u protokolu.

To znači da će Milojević morati da se odrekne čak pola stranaca za duel sa večitim rivalom.

Kada se na to uzme i situacija sa povredom Milana Rodića, koji je neizvestan za derbi i 99 odsto neće biti u timu, a da je jedini levi bek u timu pored njega stranac - Žander Santana, to dodatno kompikuje i ovako problematičnu situaciju.

Jedno je sigurno, Marko Marin, koji ima nemačke papire i računa se kao stranac, siguran je u timu kao "prva violina" Zvezde. Pored njega, izvesno je da će u protokolu od stranaca biti i Hose Antonio Kanjas, kao i Argentinac Mateo Garsija.

Ostaje još samo jedno mesto i ono će Milojeviću zadati najveću glavobolju. Realno je da Milojević kao četvrtog stranca uvrsti Ričmonda Boaćija, koji je značajno popravio formu i trebalo bi da bude prvi špic od starta u Humskoj.

To bi značilo da će trener Zvezde morati da rizikuje i da "žrtvuje" jedinog levog beka koga ima na raspolaganju - Brazilca Žandera, dok bi to mesto zauzeo Marko Gobeljić, a desno kao opcije figuriraju Miloš Degenek i Radovan Pankov, koji takođe može da "zakrpi" tu poziciju, pored Milana Gajića koji je potpuno van ritma.

(D. Uštević)