Imamo najskuplji transfer ove zime: Portugalski kralj asistencija konačno na Old Trafordu!

Bruno Fernandeš zvanično u Mančesteru za 55 miliona evra

Foto: Marko Jovanović

Čekali smo i čekali, ali se isplatilo. Mančester junajted je ponovo odrešio kesu i postavio rekord kada su u pitanju transferi (posle Harija Megvajera najskupljeg defanzivca na Ostrvu).

Crveni đavoli su tačno u 18 časova ozvaničili kupovinu plejmejkera Sportinga iz Lisabona Bruna Fernandeša od 55 miliona evra što ga čini najskupljim fudbalerom ovog prelaznog roka.

Uz pomenutu svotu portuglaskom klubu sleduju i lako ostvarivi bonusi koji će u kasu Sportinga ubaciti još 25 miliona evra u narednih nekoliko meseci, pa se može reći da je klub iz Lisabona odradio sjajan posao pošto je igrača kojeg je doveo iz Sampdorije za 6,7 miliona evra prodao deset puta skuplje.

Bruno Fernandeš je sa Mančester junajtedom potpisao ugovor do juna 2025. godine, a zarađivaće 180.000 evra nedeljno, ili oko 9 miliona po sezoni, da vam bude jasnije.

Prošle sezone je bio jedan od najproduktivnijih vezista sveta pošto je u zeleno-belom dresu Sportinga zabeležio 32 pogotka i 18 asistencija na 52 nastupa. Dakle, u proseku je omogućio svom timu gol na skoro svakom meču i nema sumnje da je zanimljivo pojačanje stiglo na Old Traofrd.

(Telegraf.rs)