Partizanov odgovor na presudu u korist Zvezde: Mrak je pred zoru najgušći...

Crno-beli reagovali na odluku Upravnog suda

Fudbalskom klubu Crvena zvezda potvrđena je šampionska titula iz 1946. godine odlukom Upravnog suda da ne usvoji žalbu FK Partizan na presudu Fudbalskog saveza Srbije. 

Crveno-belima je, dakle, i na višoj instanci ozvaničen trofej osvojen u posleratnoj sezoni.

- FK Partizan je, svestan odgovarajućih procesnih nedoumica u vezi sa nadleznošću suda, otposlao tužbe Upravnom i Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Obacivanjem (a ne odbijanjem!) tužbe od strane Upravnog Suda, ovaj se sud očigledno oglasio nenadležnim - oglasio se klub iz Humske povodom najnovije odluke Suda u korist "večitog rivala".

Iz crno-belog tabora stiglo je i podsećanje na sporne radnje "večitog rivala" za koje pitaju kako dosad nisu bile predmet sudskih organa.

- Proces pred Prvim Osnovnim Sudom nastavlja da teče. Ne može se, međutim, u državi u kojoj se protiv jednog Alfa doktora ne postupa po podignutoj optužnici, u kojoj se jednom klubu oprašta 17 miliona evra bankarskog duga, a postrojava mu se Garda vojske Srbije, očekivati drugačije postupanje odavno zgaženih pravosudnih organa. ‪Isti čovek, Dragan Milošević, istovremeno predsednik Nadzornog Odbora FK Crvena zvezda i postupajući sudija u stečajnom postupku Agro banke, sada i sudija Apelacionog suda, autor zahteva FK Crvena zvezda za priznanjem ove nepostojeće titule, koji je kao i član Komisije za pravna pitanja odlučivao u svom zahtevu.

‬Fudbalski klub Partizan je na kraju poručio da "od svoje pravne bitke neće odustati čak ni po cenu obraćanja Ustavnom sudu Republike Srbije a, ukoliko ustreba, i međunarodnim relevantnim institucijama".

- Dum spiro, spero. Dok živim, nadam se. Mrak je pred zoru najgušći. Pred zoru se mrzne - stoji u zaključku.

(Telegraf.rs)