≫ 

Sud odbio žalbu Partizana, Zvezdi i zvanično priznata titula iz 1946. godine

Crveno-belima potvrđen 30. pehar za najboljeg u državi

  • 66
Crvena zvezda, Vujadin Savić, dokument Foto: MN Press

Mnogo bure podigla je inicijativa Crvene zvezde da joj se prizna titula iz 1946. godine. Klupska Skupština je letos dala "zeleno svetlo" za ofanzivu da se prikači 30. zvezdica, a FSS većinski izglasao u korist crveno-belih.

Partizan je u međuvremenu pisao žalbu Upravnom sudu, argumentovao protivljenje odluci FSS, a u ponedeljak je stigao epilog te žalbe - odbijena je!

Sada je, dakle, i na višoj instanci presuđeno u korist kluba iz Ljutice Bogdana, a priloženo je i obrazloženje koje možete videti u nastavku ove vesti.

- Tužilac je dana 08.08.2019. godine podneo tužbu ovom sudu radi poništaja odluke broj: 01-739/1 od 14.05.2019. godine tužene Skupštine fudbalskog saveza Srbije, kojom se usvaja zahtev FK Crvena zvezda iz Beograda, kao osnovan i priznaje osvajanje fudbalskog prvenstva Narodne Republike Srbije takmičarske 1945/46 kao zvanično osvojena titula fudbalskog šampiona Srbije nacionalnog ranga takmičenja, (član 1. dispozitiva); ubodi se u zvaničnu evidenciju osvajača nacionalnih fudbalskih prvenstava FK Crvena zvezda iz Beograda, kao fudbalski šampion Srbije takmičarske sezone 1945/1946. Ova odluka je konačna i stupa na snagu danom dostavljanja FK Crvena zvezda - navodi se, između ostalog, u obrazloženju Upravnog suda na današnji dan.

dokument Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    3. februar 2020 | 16:16

    "Michelin maskota" Vuletic na aparatima. Kako ce on ovo preziveti. Posle naslova je smrsao 10 kg 😂😂😂😂. Ajde zadrgli cekamo da se zalis FIFI i UEFI

  • Goxi

    3. februar 2020 | 16:17

    Gde si Vuleticu 🐖???

  • ocekivano od vas

    3. februar 2020 | 16:27

    ne kontam da se ljudi mogu radovati necemu sto nisu osvojili...koja je to drzava bila . koja liga..umite i onu od marka kraljevica...briga vas..kao da obraza imate..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA