Srbin koji će igrati za tzv. Kosovo dao prvi intervju na srpskom: Ovde se osećam kao kod kuće!

Ilija Ivić za albanske medije govorio i tome da je počastvovan pozivom reprezentacije tzv. Kosova, kao i da se u Fljamurtariju oseća kao kod kuće

Printskrin: Facebook.com/sport.telegrafi

Mnoge u Srbiji šokirala je vest da je srpski fudbaler Ilija Ivić (17), prihvatio poziv reprezentacije tzv. Kosova. On je rođen u Gračanici, fudbal trenira od svoje sedme godine, a trenutno igra za albanski Fljamurtari, za koji kaže da se oseća kao kod kuće.

Albanski mediji uradili su intervju sa Ivićem, koji je izneo svoje utiske o tome kako se oseća u albanskom klubu i koliko mu poziv u reprezentaciju tzv. Kosova znači za dalju karijeru.

Svoj prvi intervju dao je na srpskom jeziku.

- Počeo sam sa 7 godina, kao i sva deca u Gračanici, tu sam krenuo svoje fudbalske korake i to je to. U Fljamurtariju sam već tri godine, osećam se kao kod svoje kuće i sve je normalno - rekao je Ivić, koji ističe da će mu poziv tzv. Kosova značiti za dalju karijeru.

- Osećam se prijatno, znači mi taj poziv za dalji napredak u budućoj karijeri - poručio je on, ali ističe da mu je trenutno prioritet da igra za prvi tim svog kluba.

- U ovom trenutku mi više znači da igram sa prvim timom, nego za reprezentaciju - rekao je Ivić, koji poručuje da mu je san da zaigra u nekom od velikana i da igra Ligu šampiona.

- Najveći cilj u karijeri mi je da zaigram u Ligi šampiona i da budem u nekom od najvećih timova. Recimo u Barseloni - zaključio je u intervjuu.

Video: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo? Nole pokrenuo pesmu, Vajda se selfirao uz tri prsta!

(D. U.)