Sudbine igrača Partizana iz 100. derbija: Neki su biznismeni, neki propali, a neki i dalje u Humskoj

Đurđevdan je ove godine je dan velikog jubileja jer je pre četvrt veka odigran "okrugli" 100. derbi

Foto: MN Press

Mnogi od aktera tog meča napravili su velike inostrane karijere, komentatori su tokom meča govorili da je reč o pravom evropskom okršaju, a posla je bilo za golmana obe ekipe - Milojevića i Pandurovića.

Posla je bilo i za stative i prečke, a prezimena poput Miloševića, Petkovića, Mirkovića, Ćirića, Ćurčića, Krupnikovića, Đorovića, Kovačevića i drugih garantovala su dobar meč.

Crveno-beli su preokretom pobedili Partizan sa 2:1.  Nenad Bjeković junior je u 71. minutu pogodio mrežu kada se najbolje snašao u gužvi pred golom Zvezde. Partizan je poveo sa 1:0, crveno-beli su krenuli u ofanzivu i u finišu slavili.

Najpre golom Darka Kovačevića sa bele tačke petnaestak minuta pre kraja, a onda i odbitkom Mitka Stojkovskog u 85. minutu utakmice, heroja meča koji je prethodno i izborio penal za Zvezdu.

Dvadeset pet godina kasnije, akteri tog meča su uveliko u igračkim penzijama, a Telegraf vam otkriva gde su oni koji su tada nosili dres Partizana.

U posebnom tekstu možete pročitati i gde su i šta rade igrači Zvezde sa tog derbija i kakve su bile njihove sudbine.

Goran Pandurović

Goran Pandurović kao kapiten na 100. večitom derbiju; Foto: MN Press

Nekadašnji golman crno-belih trenutno je pomoćnik treneru Miroslavu Đukiću u španskom drugoligašu Sportingu iz Hihona.

Sarađivali su tokom oba Đukićeva mandata u Partizanu, pa je logično što se zajednički rad nastavio i u Španiji.

Zoran Mirković

Zoran Mirković drugi sa leve strene iza Saše Ćurčića; Foto: MN Press

Posle uloge pomočnika Ljubiši Tumbakoviću u reprezentaciji Crne Gore, potom i kratke samostalne trenerske role na klupi Partizana, Zoran Mirković je trenutno van sveta fudbala.

Bez obzira što ga Tumbaković i FSS već nekoliko meseci nagovaraju da pomogne u selekciji Srbije, popularni Bata je bez angažmana, bavi se privatnim poslovima.

Niša Saveljić

Niša Saveljić; Foto: MN Press

Pre dve i po godine Niša Saveljić se preselio u Ameriku. Prvo je bio direktor akademije za ženski fudbal "Only Girls99", a potom je preko kompanije "Misiharom" i partnerstva sa francuskim Bordoom, u kome je legenda kluba, započeo priču u vezi sa fudbalskom Akademijom, odnosno pronalaženjem talentovane dece.

Albert Nađ

Albert Nađ; Foto: MN Press

Posle uloge funkcionera u Partizana, te trenerskog izleta u nižim ligama i klubovima u Beogradu, Albert Nađ se vratio u Partizan krajem minulog leta.

Prvo kao pomoćnik Savu Miloševiću u prvom timu, da bi potom preuzeo prvi tim filijale Teleoptik, gde gradi trenersku karijeru.

Dražen Bolić

Dražen Bolić; Foto: MN Press

Ozbiljniju trenersku priču je počeo je kao pomočnik Ivana Tomića u prvom timu Partizana, ali je posle njegovog odlaska sa klupe odlučio da ostane u Humskoj i krene od “nule” kaleći se u mlađim selekcijama crno-belih. Još uvek je u Omladinskoj školi, predvodi jednu od selekcija.

Zoran Đurić

Zoran Đurić i Nebojša Krupniković u duelu na 100. derbiju; Foto: MN Press

Pošto je okončao karijeru na Islandu početkom 21. veka, Zoran Đurić je krenuo u trenerske vode. Počeo je od mlađih selekcija, a trenutno pomoćnik u prvom timu Teleoptika, gde je šef stručnog štaba njegov saigrač sa 100. derbija, Albert Nađ.

Darko Tešković

Darko Tešković i Ivan Adžić; Foto: MN Press

Po okončanju igračke karijere započeo je trenersku i to bez preskakanja stepanika. Iz mlađih selekcija Radničkog i Partizana “prešaltao” se u seniorski fudbal, radeći kao pomočnik u grčkom Panioniosu, potom i sasmostalno kao trener Radničkog iz Nove Pazove, Radničkog iz Kragujevca, Mačve i Novog Pazara.

Trenutno je pomoćnik kumu Vladanu Milojeviću u Al Ahliju iz Džede.

Saša Ćurčić

Saša Đani Ćurčić; Foto: MN Press

Najbolji akter 100. derbija iz redova Partizana je i dan danas “ni na nebu ni na zemlji”. Čas u Engleskoj, čas u Vranju, malo u Besnom Foku, svojevremeno i u nekoliko rijalitija u Srbiji, a sada je, kako se može čuti, blizu angažmana u Kinu.

Talenat kakav se retko rađa, nažalost u najvećoj meri neiskorišćen.

Dragan Ćirić

Dragan Ćirić; Foto: MN Press

Pokušao je Dragan Ćirić da se bavi funkcionerskim poslom u Partizanu, na inicijativu Ljubiše Tumbakovića, koji ga je imenovao za sportskog direktora.

Ipak, suviše pošten i nenametljiv za srpski fudbal, nije se dugo zadržao u Humskoj, te se vratio privatnom biznisu, u kome je veoma uspešan.

Nenad Bjeković Junior

Nenad Bjeković Junior u duelu sa Zvonkom Milojevićem; Foto: MN Press

Možda je imao najviše osnova da nastavi fudbalsku priču posle okončanja karijere, ali Nenad Bjeković junior jednostavno nije bio zainteresovan za taj svet.

Okrenuo se privatnom biznisu u kome je i danas, a fudbal prati samo iz razonode, zbog mnogobrojnih prijatelja koji su akteri.

Savo Milošević

Savo Milošević u duelu sa Mitkom Stojkovskim na 100. večitom derbiju; Foto: MN Press

Bio je član Fudbalskog saveza Srbije, deo A tima, ali i mlađih selekcija, u kojima je posebno uspešan (osvojeno Evropsko i Svetsko prvenstvo), potom i član UEFA.

Odlučio se pre godinu dana za trenerske vode i – nije pogrešio. Iako je prihvatio "vruć krompir" Partizana u teškom momentu, uspeo je da stabilizuje ekipu, osvoji trofej u Kup, obezbedi plasman u grupu Lige Evrope i započne put povratka crno-belih na staze uspeha.

Video: Luka o odlasku iz Partizana i pozivu Šekularca: Vredeo sam 1,2 miliona, šteta što nisam iskoristio

(Z. Ivković)