≫ 

Sudbine igrača Zvezde sa 100. derbija: Jedan se odrekao srpskog pasoša, drugog hteli da ubiju...

Neki su izgradili velike karijere i postali uspešni i bogati, dok su neki imali tragične sudbine, nesreće, ili su ostali bez ičega zbog poroka

  • 14
FK Crvena zvezda 1994 Foto: MN Press

Na današnji dan 6. maja pre tačno 25 godina odigran je kultni 100. večiti derbi. Povodom jubileja od kultne utakmice, na kojoj je prema procenama bilo i 100.000 navijača, jer tada Marakana nije imala stolice i imala je duplo veći kapacitet od sadašnjeg, podsetili smo se gde su i šta rade članovi čuvenih generacija Crvene zvezde i Partizana koji su igrali taj derbi.

Ima mnogo tužnih sudbina, među kojima je svakako najpotresnija ona o tadašnjem golmanu Zvonku Milojeviću, koji je posle saobraćajne nesreće ostao nepokretan.

Takođe, ima i primera da su neki prokockali sav novac i dane provode u lokalnim kafanama, jednog su pokušali da ubiju nedavno i to jednog od junaka tog derbija, Darka Kovačevića, na koga su pucali ispred njegove kuće u Atini.

Heroj derbija, Mitko Stojkovski, javio nam se i evocirao uspomene na taj derbi i otkrio da se danas bavi građevinarstvom i da se udaljio od fudbala.

Jedan od upečatljivih primera je i Dejan Stefanović, koji se odrekao srpskog pasoša. Pogledajte u nastavku i sve igrače koji su odigrali 100. derbi i šta oni danas rade.

Takođe, u posebnom tekstu možete pročitati i gde su i šta rade igrači Partizana sa tog čuvenog derbija i kakve su bile njihove sudbine.

Zvonko Milojević

Zvonko Milojević Zvonko Milojević; Foto: MN Press

Saobraćajna nesreća koju je imao u Nemačkoj 2007. godine potpuno mu je promenila život. Ostao je prikovan za invalidska kolica. Već više od decenije živi sa posledicama teške nesreće i povreda koje su ga zadesile. Povremeno se pojavljuje na utakmicama Zvezde i uvek je rado pozdravljen od strane navijača.

Dejan Stefanović

Dejan Stefanović Dejan Stefanović u duelu sa igračima Partizana tokom večitog derbija; Foto: MN Press

Potpuno je nestao sa mape otkako je završio igračku karijeru u Engleskoj 2011. Srpskog pasoša se odrekao 2006, a poslednje pojavljivanje u javnosti imao je 2017. godine na stadionu Portsmuta kada je bio gost. Nije se skoro pojavljivao u medijima, neki kažu da vodi uspešan biznis u Londonu.

Goran Đorović

Goran Đorović Goran Đorović; Foto: MN Press

Nekoliko puta je slovio za potencijalnog novog trenera Crvene zvezde, ali taj posao nikad nije dobio. Bio je dve godine selektor mlade reprezentacije Srbije sa kojom je doživeo pravi debakl na Evropskom prvenstvu u Italiji prošle godine kada izubio sve tri utakmice i turnir okončao sa gol-razlikom 1:10.

Nikola Radmanović

Nikola Radmanović, FK Crvena zvezda Nikola Radmanović; Foto: MN Press

Predvodio je prvo mlađe kategorije Crvene zvezde, pa radio kao pomoćnik u stručnom štabu Vladimira Petrovića Pižona, ali nije postao trener. Danas živi u Crvenki gde dane provodi u lokalnim kafanama koje su mu, kako kažu, oduvek bile primamljivije od fudbala. Novac koji je zaradio kažu da je prokockao.

Mitko Stojkovski

Mitko Stojkovski Mitko Stojkovski; Foto: MN Press

Dimitrija, kako mu je pravo ime, se posle igračke karijere vratio u rodni Bitolj. Kratko je obavljao funkciju sportskog direktora Pelistera, a 2015. je pokušao sa Pančevom, Najdoskim i još nekima da preuzme FS Makedonije. Danas je preduzimač i bavi se izgradnjom objekata.

Srđan Bajčetić

Srđan Bajčetić; FK Crvena zvezda Srđan Bajčetić; Foto: MN Press

Po završetku igračke karijere uplovio je u trenerske vode, gde obitava uglavnom kao pomoćnik. Jedan od poslednjih poslova koje je obavljao bila je uloga asistenta Slavoljuba Muslina u saudijskom klubu Al Fejha u sezoni 2018/19.

Ivan Adžić

Ivan Adžić, Goran Pandurović, FK Partizan, FK Crvena zvezda Ivan Adžić kao kapiten Zvezde i Goran Pandurović; Foto: MN Press

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde danas je fudbalski menadžer. U periodu vladavine Vladana Lukića, od jula 2009. do novembra 2011. godine, obavljao je i funkciju sportskog direkotra crveno-belih, ali ju je napustio posle protesta navijača nezadovoljnih postignutim rezultatima.

Nebojša Krupniković 

Nebojša Krupniković, FK Crvena zvezda Nebojša Krupniković; Foto: MN Press

Trebalo je da zameni uparavo Ivan Adžića na funkciji sportskog direktora Zvezde te 2011. godine, ali se to nije dogodilo. Strelac jednog od najlepših golova u istoriji večitih derbija se od 2016. godine bavi PR konsaltingom i ima firmu za pružanje usluga tog tipa.

Darko Kovačević

100. Derbi, Crvena zvezda, Partizan, Đurđevdan Darko Kovačević realizuje penal na 100. derbiju; Foto: MN Press

Posle ostavke na funkciji sportskog direktora FSS-a u julu 2019. vratio se u Grčku, a samo pola godine kasnije bio je meta oružanog napada ispred svog stana u Atini kada je nepoznati napadač ispalio nekoliko hitaca u njegovom pravcu. Napad na proslavljenog napadača i njegova pozadina do danas nisu rasvetljeni.

Dejan Rambo Petković

Dejan Rambo Petković, FK Crvena zvezda Dejan Rambo Petković; Foto: MN Press

Posle zapažene igračke karijere u Brazilu, tamo je ostao da živi. Povremeno je preporučivao Zvezdi igrače i pojačanja iz "zemlje kafe i sambe" u kojoj je nekada imao privatnu firmu "Petković 10" koja se bavila organizacijom velikih događaja. Nedavno je u intervjuu za sajt Zvezde otkrio da je zaposlen u jednoj brazilskoj kompaniji.

Nenad Sakić

Nenad Sakić; FK Crvena zvezda Nenad Sakić; Foto: MN Press

Nekadašnji pomoćnik Siniše Mihajlovića u Seriji A i selektor mlađih kategorija Fudbalskog svaeza Srbije trenutno živi i radi u rodnom Kruševcu kao trener prvoligaša Trajala na čije je kormilo imenovan 1. novembra 2019. godine.

IZMENE

Bratislav Živković

Bratislav Živković; FK Crvena zvezda Bratislav Živković; Foto: MN Press

Gotovo deceniju i po radio je kao trener ili asistent u srpskim klubovima, a trenutno je pomoćnik Dragana Stojkovića Piksija na klupi kineskog Gvangdžoua.

Marko Perović

FK Crvena zvezda 1994 Marko Perović gore desno; Foto: MN Press

Već 20 godina živi u Kremoni na severu Italije. Radio je kao trener omladinaca i pomoćnik u prvom timu ovog kluba, a zajedno sa Bajčetićem asistirao je Slavoljubu Muslinu u saudijskoj Al Fejhi u sezoni 2018/19.

Video: Borjan na kapitenskoj traci imao grb Delija

(M. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA