Vojvodina je u finalu Kupa, Lalatović "zahvaljivao nebesima" posle gola koji je srušio Čuku

Nemanja Čović jedini strelac za goste na isteku pola sata igre

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti ovogodišnjeg Kupa Srbije, pošto su na Banovom brdu pobedili Čukarički rezultatom 1:0 (1:0)!

Gol odluke postigao je Nemanja Čović u 31. minutu meča nakon što je dobio sjajnu loptu sa desne strane od Nikole Drinčića, a zatim je glavom "prevario" mladog Đorđa Petrovića.

FK ČUKARIČKI - FK VOJVODINA 0:1 (0:1)

(Čović 31)

Čukarički: Petrović, Ćirković, Šapić, Puškarić, Kamenović (Stevanović 61), Kovač, Vidosavljević (Endijae 77), Eze (Mićin 39), Kajević, Birmančević, Tedić.

Vojvodina: Rockov, Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević, Drinčić, Stojković, Bojić (Devetak 74), Čović, Vukadinović (Đurić 89), Mrkaić (Zukić 65)

Zbog celokupne situacije sa pandemijom korona virusa polufinale se ove godine igra na samo jedan dobijen meč, a Voša će svog protivnika saznati večeras kada svoj meč završe Partizan i Crvena zvezda.

Nije ovo bio kvalitetan meč, više je ličilo na neku šahovsku partiju i Voša je na kraju bila bolja baš za taj gol. Otvorili su meč prilikom već u 3. minutu, da bi Brđani u međuvremenu preuzeli inicijativu.

Tedić je imao dve prilike u međuvremenu, zatim je i Vidosavljević zapretio Rockovu, ali je trenutak dekoncentracije u 31. minutu koštao Čuku poraza.

Foto: FK Čukarički

- Bili smo bolji za taj gol, više smo želeli ovu pobedu. Velika pobeda mojih igrača - rekao je Lalatović između ostalog posle meča.

A u tom 31. minutu Drinčić je "pogodio" Čovića u glavu i lopta je završila u mreži Petrovića. Veliko slavlje navijača i igrača Voše, pogotovo Nenada Lalatovića koji je zahvaljivao nebesima posle pogotka njegovog napadača.

Čuka je najbliža izjednačenju bila u 42. minutu kada je Vidosavljević tukao iz slobodnog udraca, a Rockov mu odbranio šut. Iz ponovljene akcije Ćirković je probao, ali je lopta prohujala pored stative.

Foto: FK Čukarički

Drugo poluvreme nije bilo toliko sadržajno što se tiče samog fudbala, a Lalatović je, kako je vreme odmicalo, pojačavao odbranu. Čuka je, s druge strane krenula napred i umalo nije kažnjena u 85. minutu kada je Zukić pogodio prečku.

Poslednji sudijski zvižduk značio je i veliko slavlje gostiju na Banovom brdu...

(Telegraf.rs)