≫ 

Partizan je u finalu Kupa: Sadikov ples i Nathov mat, Zvezda opet pogubljena u Humskoj!

Borben, žestok meč pripao crno-belima

FK Partizan - FK Crvena zvezda večiti derbi Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović, MN Press

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, opet su savladali Zvezdu ove sezone, sada golom Natha na asistenciju fenomenalnog Sadika za 1:0 i boriće se sa Vojvodinom 24. juna za pehar.

Utakmica puna naboja, tenzije, spartanske borbe do poslednje kapi znoja, kvalitetom nije odskakala od nekih prethodnih izdanja, trajala je 102 minuta koliko je sudija Novak Simović bio primoran da je produži kako bi nadoknadio silne prekide koji su stali u 90 minuta prave tuče na terenu, i sporadično lepih poteza.

FK Partizan - FK Crvena zvezda Slavlje pobednika: Strelac Natho čestita Sadiku na sjajnoj asistenciji Foto: Marko Jovanović

Umaru Sadiku pripada slava ovog puta, Nigerijac je bez preterivanja igrao utakmicu života u dresu Partizana, bio je permanentna opasnost po odbranu rivala, tukli su ga Degenek, Milunović, jurio ga bezuspešno i Gobeljić, Rodić ga kečerski bacao na zemlju, a doktorsku partiju napadač crno-belih garnirao je bravurom za gol Natha.

Pogledajte taj trenutak, Sadikov "lažnjak" kojim je Degeneka "poslao po burek", a Natha poslužio kao na tacni, za rutinski mat Izraelca i prelomni trenutak utakmice.

Zvezda je sada već tradicionalno podbacila u Humskoj, četrvti put zaredom (u derbijima) crveno-beli nisu u stanju da pogode mrežu najvećeg rivala, što je krajnje zabrinjavajući podatak po odgovorne u Ljutice Bogdana, ali i posledica njihovog rada i poteza koje su povlačili u prelaznom roku.

Biće negodovanja sa "Marakane" zbog toga što je Simović mogao da pokaže i crveni karton Stojkoviću nakon faula van kaznenog nad Vukanovićem, možda i s pravom, ali ne mogu crveno-beli da pobegnu od činjenice da su tokom 102 minuta igre u komšiluku iskreirali tek jednu opasnu priliku, i to iz prekida kada je Ben pogodio stativu iz slobodnog udarca u 45 minutu.

Bio je to i jedini aktivan period igre Zvezde na polovini rivala, koji minut ranije se desio pomenuti prekršaj Stojkovića nad Vukanovićem, potom i šut Boaćija koji je uzdrmao Stojkovića - i to je otprilike bilo sve sa napadačkog repertoara gostiju.

Pre i posle tih kratkih perioda Zvezdine ofanzive, Partizan je manje-više kontrolisao igru, vladao situacijom, uvek je znao kako da iskreira na polovini rivala, a krizne momente u kreaciji crno-beli su nadoknađivali nadljudskom borbom do granice pucanja.

Konstantno na meti defanzivaca Zvezde, Sadik je sam imao dve-tri dobre prilike, "zagrejao" je Borjanove rukavice, Natho se u prvom poluvremenu umalo proslavio golom iz kornera - i tad je Borjan pokazao da je najbolje što Zvezda ima u ovom trenutku.

Bilo je i čarki, umalo i tuče koju je inicirao Gobeljić nasrtajem na Zdjelara dok je ovaj izvodio aut. Ušli su u klinč, pa su ostali morali da skaču i razdvajaju "usijane glave", tenziju su smirivali i treneri oba tima Stanković i Milošević.

Nastavak meča, osim gola, protekao je u žestokoj borbi, gotovo tuči u svakom duelu, na svakom delu terena, uz glavni utisak da Zvezda jednostavno nema kreaciju, nema ideju, nema lidera, samim tim ni mogućnost da ozbiljno naruši defanzivnu kompoziciju igre Partizana.

Sa protokom vremena samopouzdanje igrača crno-belih samo je raslo, a gosti, koje je od starta obuzela nervoza, srljali su iz greške u grešku, iz ničega u ništa. Nije pomogla ni energija tinejdžera Radulovića koji je imao "vatreno krštenje" u derbiju sa klupe, Tomane je zakazao, kao i pre njega Boaći, koji je nekim potezima naterao navijače na pomisoa da je zaboravio da igra fudbal, dok je Vukanović osim borbe malo toga pokazao.

Od Zvezde, i ovog puta, jedna velika nula u Humskoj, i san o osvajanju "duple krune" posle 13 godina koji se neće ostvariti - Partizan ide po peti uzastopni pehar Kupa.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:0

(Natho 58)

PARTIZAN: Stojković (od 80.N.Stevanović), Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Marković (od 72. F. Stevanović), Natho (od 67. Suma) , Asano - Sadik.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović (od 83. Jovičić), Jovančić (od 65. Gavrić), Vukanović, Ben, Ivanić (od 77. Radulović), Boaći (od 65. Tomane).

umar sadik Foto: MN Press
Bakljada Grobara Foto: Telegraf
stadion partizana foto:Telegraf
stadion partizana foto:Telegraf
savo i deki foto: MN Press
vujadin savić Foto :Telegraf.rs

OVDE ste mogli da pratite sva najzanimljivija dešavanja pred utakmicu na stadionu Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudac

    10. jun 2020 | 21:03

    Nek pobedi bolji, samo da Zvezda ne izgubi.

  • Era

    10. jun 2020 | 22:30

    Da li je Degenek dao izjavu ili i dalje trazi izlaz sa stadiona? Samo pitam.

  • laznjaci

    10. jun 2020 | 22:29

    Iskreno , svako normalan zna da je partizan za 3 klase kvalitetniji.Zvezda godinama zivi od sudijskih poklona i zato su srozali ugled kluba na nulu.Jednostavno partizan sa pola snage moze da igra al da sudija sudi posteno.pa pogledajte ove krvnicke startove i pored 9 min produzetka jos im je dao 4 min..al ne ide..i nikad nece ici..laznjak se pozna sa mjeseca..partizan je ponos svakoga postenog srbina..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA