Zvezda promenila transfer politiku za ovo leto kako bi sprečila nagomilavanje igrača

Crveno-beli neće dovoditi pojačanja dok prethodno ne bude odlazaka, a to se posebno odnosi na strance

Foto: MN Press

Gotovo svakog dana čujemo iz medija da Zvezda dovodi neko pojačanje ili da je neko već "završen" ili blizu. Poslednji u nizu su nigerijski vezista Ogenji Onazi, čiji je transfer najavio ESPN, kao i napadač Famalikaoa, Anderson Oliveira, za koga se pojavila informacija da dolazi za 800.000 evra.

Istina je da Zvezda jeste u pregovorima sa napadačem, ali su crveno-beli odlučili da nikoga ne dovode dok prethodno ne bude odlazaka. To se posebno odnosi na strance, jer postoji i limit sa brojem stranaca, kojih u Zvezdi svakako ima višak.

Zvezda želi da izbegne situaciju od prošle godine, kada je imala previše stranaca u ekipi, kojih je u jednom momentu bilo čak 8. Osim što su uglavnom skupi i dodatno opterećuju budžet, višak igrača na jednoj poziciji može da dovede i do problema da ne mogu svi da dobiju adekvatnu šansu, pa može da dođe do problema u svlačionici i nezadovoljstva onih koji ne igraju.

Prošle sezone je tako Tomane doveden pre nego što su prodati Boaći i Pavkov, koji je, doduše, bio blizu realizacije transfera u Kinu. Na kraju su se tri špica borila za jedno mesto, niko nije dobio adekvatnu minutažu, a samim tim niko nije ni imao posebno dobar golgeterski učinak.

Kako bi se izbegla takva situacija, crveno-beli planiraju da prvo oslobode mesta na kojima je potrebno pojačanje, pa će tek nakon toga reagovati i dovesti nekog od igrača koji se prate i kod kojih se "opipava puls".

Video: Zvezdan Terzić je uz tompus pratio kako Zvezda podiže pehar

(D. U.)