Italijani bruje, Juventus potvrdio: Pirlo je novi trener "Stare dame"!

Andrea dobio najveću moguću priliku na početku trenerske karijere

Foto: Printscreen Youtube

Legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo novi je trener Juventusa, potvrdio je klub iz Torina pošto je nešto ranije više italijanskih medija objavilo vest, i to na dan kada je Mauriciu Sariju uručen otkaz u klubu.

Legendarni fudbaler i reprezentativac Italije nedavno je postavljen za trenera U-23 tima Juventusa (Serija C), međutim sticajem okolnosti "preko noći" mu se ukazala šansa da preuzme seniore devetostrukog uzastopnog prvaka Italije, posle raskida saradnje kluba sa Sarijem.

Da je klub i pre odlaska Sarija planirao veliku ulogu za Prila svedoči i njegovo nedavno predstavljanje pred medijima na mesto trenera "B" tima, kojem su prisustvovala dva najvažnija faktora kluba, predsednik Andrea Anjeli i direktor Fabio Paratići.

U Juventusu vide u Pirlu ono što su u Realu videli u Zidanu - genijalnog kreatora igre koji svoje znanje i viziju može preneti na ekipu i kao trener, pišu Italijani.

Malo toga u karijeri veliki kreator igre nije postigao, sa Italijom je bio svetski prvak, sa Milanom prvak Evrope, sa Juventusom i Milanom višestruki prvak Italije...

Za Juve je igrao od 2011. do 2015. godine.

Penzionisao se 2018. u dresu Njujork Sitija.

(Telegraf.rs)