≫ 

Juventus uručio otkaz Sariju, ni njemu titula nije bila garant da zadrži posao

"Bjankoneri" traže novog šefa, Sari doživeo sudbinu svog prethodnika Alegrija

  • 1
Maurizio Sarri, Mauricio Sari Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Juventus uručio je otkaz dosadašnjem treneru Mauriciju Sariju posle samo godinu dana saradnje.

Kulminacija nezadovoljstva uprave radom iskusnog stručnjaka bila je eliminacija u 1/8 finala Lige šampiona od Liona.

Dan kasnije na kriznom sastanku kluba kome su sprisustvovali predsednik Adrea Anjelii i najbliži mu saradnici, izglasano je nepoverenje Sariju, iako jd ovaj uspeo da odvede klub do devete uzastopne titule prvaka Italije.

Ipak, poraz od Lacija u Superkupu, te neuspeh u Ligi šampiona žestoko su uzdrmale Sarijevu poziciju, do te mere da klubu nije preostalo ništa nego da mu se zahvali na saradnji.

- Klub želi da se zahvali treneru što je ispisao novu stranicu u istoriji Juventusa devetom titulom prvaka, što je i kulminacija njegovog ličnog putovanja kojim se uspeo na vrh svih italijanskih rangova  - kaže se u saopštenju kluba iz Torina, aludirajući na Sarijeve uspehe sa niželigašima kroz karijeru.

Zanimljivo je da je Sari na neki način doživeo sudbinu svog prethodnika Masimilijana Alegrija kome je takođe uručen otkaz uprkos osvojenoj tituli.

Juventus će rani izlazak iz ugovora sa Sarijem skupo koštati, čak 20 miliona evra, koliko iznosi obeštećenje za bivšeg trneera u slučaju jednostranog raskida saradnje.

Video: Veselo u domu fudbalera Juventusa: Grmi Mile Kitić dok igra tenis sa drugovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jon

    8. avgust 2020 | 16:50

    Nije on kriv nego sto uprava nije oterala iguaina dovela nekog top napadaca costu isto i tako jos neke igrace koji se non stop povredjuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA