Defanzivca zovu iz Turske i Rusije: Miletić produžio ugovor, ali je realnije da napusti Partizan

Ne postoji pritisak ni sa jedne strane, već samo okolnosti koje eventualni transfer čine realnim i za igrača i za crno-bele

Foto: Marko Jovanović

Bez obzira što je nedavno potpisao novi ugovor sa Partizanom i obavezao se na trogodišnju saradnju, postoji velika verovatnoća da Nemanja Miletić napusti crno-bele u tekućem letnjem prelaznom roku, saznaje Telegraf.

Defanzivac kluba iz Humske ima pozive iz Turske i Rusije i ozbiljno razmišlja, u dogovoru sa svojim agentima, da karijeru ipak nastavi u inostranstvu.

Na pomenutu temu razmišljaju i čelnici crno-belih, mada se kompletna situacija i sa jedne i sa druge strane odvija bez pritiska, Igrač je pod važećim ugovorom i ukoliko dođe ponuda koja će da zadovolji i njega i Partizan, klub neće praviti problem defanzivcu da promeni sredinu.

Na konačnu odluku Miletića svakako bi mogao da utiče trenutni status u ekipi, činjenica da je posle utakmice u Novom Pazaru izgubio mesto startera, pošto ga je na poziciji desnog beka zamenio Aleksandar Lutovac.

Pride, u nekim javnim istupima, trener Savo Milošević ga je označio kao moguću alternativu na poziciji štopera, koja je prirodna Miletićeva, ali je pitanje da li fudbaler, koji je do juče imao status A reprezentativca i bio standardan u prvom timu Partizana, može da se nosi ulogom rezerve.

Zato je eventualni odlazak do kraja prelaznog roka u ovom trenutku realnija opcija i daleko je bliža Miletiću i njegovim menadžerima (verovatno i Partizanu), nego ostanak u klubu.

U svakom slučaju, kontakti igrača, odnosno njegovih agenata sa određenim klubovima već postoje i u narednih dvadesetak dana će kompletna situacija biti jasnija.

Što se tiče moguće zamene, Partizan će biti aktivan na tržištu ukoliko eventualni transfer Miletića bude došao u završnu fazu.

Video: Ivanić drugim golom protiv Evrope stavio tačku na meč protiv tima s Gibraltara

(Telegraf.rs)