Poslednji intervju Maradone vredi pročitati: "Da nisam bio zavisnik, mogao sam više da igram"

Legendarni argentinski fudbaler dao je intervju samo tri nedelje pre smrti, bilo je to njegovo poslednje oglašavanje

Dijego Maradona nedavno je imao svoj poslednji intervju sa novinarima Klarina koji je vodio povodom svog 60. rođendana (30. oktobar)

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena umro je u sredu od srčanog udara, samo tri nedelje nakon što je proslavio rođendan.

- Fudbal mi je pružio sve što imam, više nego što sam ikad zamišljao. A da nisam imao tu zavisnost, mogao sam puno više da igram - kazao je Maradona.

On je bio izolovan u svom domu u Brandsenu, ali je pristao da odgovor na pitanja koja su mu novinari "Klarin-a" poslali putem svog portparola.

Foto: Tanjug/AP

Komentirisao je svoju popularnost, govorio o ljubavi koju argentinski sportisti pokazuju prema svojoj zemlji, problemima s pandemijom korona virusa te Mesijevoj sudbini u Barseloni.

- Biću večno zahvalan ljudima na ljubavi koju mi pokazuju. Iznenađuju me svaki dan, ono što sam doživeo po povratku u argentinski fudbal nikada neću zaboraviti. Ponekad se pitam hoće li me ljudi i dalje voleti, hoće li se i dalje osećati isto- kazao je Maradona

On je dodao da argentinski sporisti rano odlaze u inozemstvo i domovina im nedostaje.

- Zato kada te pozovu iz reprezentacije, dolaziš ako treba i plivajući. Jer to znači ponovno braniti zastavu i to nas čini drugačijima. Kad vidim lice argentinskog sportiste koji pobjeđuje, to me oduševi -istakao je Maradona.

Foto: Guliver/ Marcelo Endelli/Getty Images

On se osvrnuo i na pandemiju korona virusa koja je u toku.

- Ovo je najgora stvar koja nam se mogla dogoditi, nikad nisam video nešto slično. Moja je želja da ova pandemija što pre prođe i da moja Argentina krene napred. Jako me rastužuje kad vidim decu koja nemaju dovoljno da jedu, znam kako je biti gladan, znam kakav je osećaj osećati kad ne jedeš nekoliko dana, a to se u mojoj zemlji ne sme dogoditi - rekao je legendarni fudbaler.

Naravno nezaobilazno pitanje je Lionel Mesi i njegov slučaj sa Barselonom.

- Znao sam da će ovo loše završiti i mislio sam da Leo odlazi. I meni se to dogodilo. Barselona nije lagan klub i on je tamo već dugi niz godina i prema njemu nisu postupali kako je zaslužio. Dao im je sve, odveo ih je na vrh i jednog dana je hteo promeniti sredinu, ali rekli su ne.

Maradona je početkom novembra završio u bolnici, a zbog krvarenja u mozgu hitno je operisan. Međutim, u bolnici su mu dijagnostikovani i znakovi apstinencijalne krize zbog čega je i  prebačen u dobro čuvanu ekskluzivnu kliniku za odvikavanje u okolini Buenos Ajresa.

Pre desetak dana je oporavak nastavio kod kuće, međutim u sredu je umro od srčanog udara.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegaf.rs)