Stanković zabrinut posle Zlatibora: "Nismo zatvorili meč, teško je koncentrisati se posle Evrope"

"Nije bilo baš kako smo priželjkivali", kaže strateg srpskog šampiona

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je manjak koncentracije njegovih igrača uzrokovao neizvestan rezultat protiv Zlatibor Čajetine u 17. kolu Superlige Srbije.

Zvezda je kao gost u Užicu pobedila sa 1:0, golom Ričmonda Boaćija iz 18. minuta. Boaći je posle centaršuta Spiridonovića dobio loptu koja se odbila od Radovana Pankova i sa peterca je rešio akciju za pogodak.

Zvezda je nedavno protiv Hofenhajma remijem osigurala proleće u Evropi, nije primila gol na pet uzastopnih mečeva, ali je Stanković ipak izgledao zabrinuto.

- Teška je utakmica. Mnogo je teško posle Evrope skoncentrisati se. Falilo je mnogo, mnogo, mnogo koncentracije i na to sve kad dodate i umor i rotaciju, onda to ne izgleda kako smo priželjkivali. Dosta neiznuđenih grešaka. Dosta izgubljenih lopti koje nije trebalo izgubiti, daješ protivniku šansu da te iznenadi - rekao je Stanković posle meča za Arenu sport.

Sa ciljem da overi pobedu, on je umesto Spiridonovića u nastavku uveo Dijega Falćinelija u igru. Italijan je već u prvih sedam minuta imao tri dobre šanse, nastavio je da ih ređa do kraja meča, ali nije imao sreće da zatrese mrežu.

Crveno-beli jesu bili konkretniji i bolji, ali to nisu pokazivali i na semaforu.

- Imali smo par prilika gde treba da se zatvori utakmica, 1:0 tokom 90 minuta je otvoren rezultat, u svakom smislu, tako da teška utakmica i pobeda. Čestitam Zlatiboru, izašli su visoko, jedan na jedan tvrdo, jako i korektno. Nije uopšte bilo lako pobediti večeras - dodao je Stanković.

Njegov tim je pobedom u Užicu potvrdio i titulu jesenjeg prvaka države, a sa nova tri boda je opet otišao na devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Video: Nema greške: Boaći sa pet metara za vođstvo Zvezde

(Telegraf.rs)