"Mesi iz Salenta" je Zvezdin 3,5 godine! Srpski šampion platio milionsko obeštećenje, zna se i plata

Italijan stiže u Antaliju na lekarske preglede i promociju u dresu srpskog šampiona

Foto: Profimedia

Posle višenedeljnih nagađanja saga je gotova. Filipo Falko (28) je novi fudbaler Crvene zvezde koja će na pripremama u Antaliji ozvaničiti dovođenje ofanzivnog fudbalera Lećea.

Srpski šampion će platiti Italijanima milion evra na ime obeštećenja za Falka i to u tri rate, a igrač će potpisati ugovor na tri i po godine i mesečno će na Marakani zarađivati 50.000 evra. 

Imaće i određene bonuse u zavisnosti od rezultata (za plasman u Evropu), ali oni će biti maksimalno u visini godišnje zarade (do 500.000 evra).

Hteli su crveno-beli Simonea Ederu, proveli nekoliko nedelja u pregovorima sa nekadašnjim mladim reprezentativcem Italije i članom Torina, ali nikada nisu dobili "da" od fudbalera, kojem se verovatno ne dopada ideja da u 23. godini zameni Seriju A za srpsku Superligu, iako ne igra u svom klubu.

S druge strane Falko, "Mesi iz Salenta" kako ga zovu italijanski mediji, neće ostvariti san da upozna pravog Mesija i zaigra sa njim u istom timu, ali će posle godina u drugoligaškom fudbalu videti Ligu Evrope i februarske dvoboje sa Milanom u 1/16 finala ovog takmičenja.

Falko bi u četvrtak trebalo da otputuje direktno u Tursku gde se crveno-beli pripremaju i da tamo prođe lekarske preglede i potpiše ugovor sa srpskim šampionom.

Italijan je četvrto zimsko pojačanje crveno-belih posle Slavoljuba Srnića, Aksela Bakajoka i Seku Sanoga, koji je otkupljen pre nekoliko dana od saudijskog od Al Itihada i potpisao dvogodišnji ugovor.

Video: Bakajokov debi za zaborav: Najveće pojačanje izvedeno iz igre posle 20 minuta

(Telegraf.rs)