Ko je Srbin koji je potpisao za Milan, a neće da igra za Orlove? "Otac se žalio da je problematičan"

Ugledni mađarski novinar, Akoš Varga rekao je za "Pianetamilan" kako je Miloš Kerkez veoma problematičan i da su mnogi treneri imali probleme s njegovim ponašanjem

Foto: Instagram.com/milos_kerkez11

Poslednjeg dana prelaznog roka, Milan je potpisao ugovor sa 17-godišnjim Srbinom iz Vrbasa, Milošem Kerkezom. Iako anonimus, Kerkez je privukao pažnju Maldinija koji je lično pregovarao s njim jer je, kako sam kaže prepoznao izuzetan potencijal u mladom beku, te vidi sjajnu rezervu Teu Ernandezu.

Miloš Kerkez, izuzev Đera, nastupao je za Hajduk iz Kule, da bi potom otišao na probu u Rapid iz Beča, njegovo ponašanje i nedisciplina su bili razlog zašto se tako kratko zadržao u Austriji.

Otac pričao da je problematičan

Mađarski novinar Akoš Varga, koji radi za Špiler TV-a je u intervjuu za sajt posvećen FK Milanu, upravo govorio o tome koliko je Miloš problematično dete izvan, a i na samom terenu.

- Njegov otac je istakao činjenicu da njegov sin pravi ogromne nezgode svojim ponašanjem. Takođe je rekao kako je Rapid imao ogroman problem s njim i njegovom disciplinom i da je to jedini razlog zašto nije ostao duže tamo u Austirji. Nakon Rapida je otišao u Đer. Prema rečima Miloševog oca, Miloš 'uopšte nije lak za vođenje i treniranje', ali u isto vreme, on je vredan i nakon svakog treninga ostaje duže da bi odradio dodatne zadatke.

Neće da igra za Srbiju, već za Mađarsku

Srpsku javnost su privukle izjave samog Kerkeza više nego njegovi fudbalski kvaliteti. Fudbaler koji je rođen u Srbiji, doneo je odluku da promeni nacionalni tim, pa će umesto rodne Srbije, nositi dres mađarske reprezentacije. Prema njegovim rečima, na ovaj čin se odlučio u dogovoru sa svojom porodicom.

- Razgovarali smo o toj temi u okviru porodice. Mišljenja nam se podudaraju. Definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske, ne poričem, odluka je sazrela dok sam igrao za Đer - rekao je 17-godišnji levi bek, koji već nastupa za kadetsku reprezentaciju Mađarske.

Na predstavljanju u Milanu rekao da je navijao za Juventus

Foto: Instagram.com/milos_kerkez11

Takođe, jedan komentar s konferencije na predstavljanju je posebno privukao pažnju simpatizera Milana. Naime, Kerkez je izjavio kako je od malih nogu navijač Juventusa, ali da sada mora promeniti tim za koji navija.

- Tačno je, navijao sam za Juventus dok sam bio dete, ali sad se situacija promenila. Nadam se da će Milan sačuvati lidersku poziciju na tabeli Serije A - rekao je Kerkez na konferenciji za medije tokom predstavljanja na San Siru.

Odmah nakon potpisa, prosleđen je Primavera ekipi gde će igrama i zalaganjem pokušati da se nametne kao dostojna zamena Ernandezu.

Novinar Akoš Varga je pomalo skeptičan oko pitanja, da li Miloš može da bude dostojna zamena Teu u ovom trenutku?

- Prema navodima medija u Mađarskoj, Miloš je doveo njega s ciljem da bude zamena Teu. Ne znam da li je to preterivanje s obzirom na to da on ima tek 17 godina. Međutim, Stefano Pioli je do sada uradio odličan posao sa svim mladim fudbalerima koje je imao na raspologanju u svom timu. U takvom okruženju, Miloš ima sve preduslove da postane standardan u svom timu na dugoročnom nivou. On je odigrao 16 utakmica za Đer u drugoj ligi Mađarske, ta liga nema baš poverenja u mlade, tako da je to brojka koja uliva poverenje i nije nimalo loša - konstatovao je mađarski novinar.

Na snimku ispod možete videti šta je to legendarni Paolo Maldini video u ovom momku, pa ga je doveo u Milan:

Video: Da li će Zvezda protiv Milana moći da igra pred navijačima?

(S. L.)