Srpski fudbaler u Milanu: Mladi Kerkez je zalog za budućnost Rosonera, pratio ga Maldini lično!

Do leta će igrati sa mlađim timom čuvenog kluba

  • 0
Miloš Kerkez Foto: Youtube / Printscreen

Verovali ili ne, Milan je poslednjeg dana prelaznog roka doveo srpskog fudbalera. I to kakvog. Među Rosonere je došao mladi levi bek, Miloš Kerkez koji je skoro napunio samo 17 godina, što će reći da je ovo zalog za budućnost.

On je do sada igrao u mađarskom Đeru, a na 16 utakmica u Drugoj ligi Mađarske se toliko proslavio da je zapao za oko Paolu Maldiniju. Tehnički direktor Milana se odlučio da dočeka Kerkeza u službenim prostorijama kluba i da uz prisustvo sportskog direktora, Rikija Masare, podrži srpskog fudbalera pri potpisu.

- Nema potrebe da naglašavam da smo počastvovani pozivom Milana, pre svih Paola Maldinija. Rekli su nam da će Miloša tretirati kao fudbalera seniorskog pogona i da će preostali deo sezone iskoristiti da se spremi kako bi na leto postao konkurencija Teu Ernandezu na poziciji levog beka. Eto izazova, prilike da radi i dokazuje se – rekao je Danijel Kapoši, koji je menadžer srpskog fudbalera.

On će se kaliti u mlađim selekcijama Milana, a treniraće ga Federiko Đunti. U takvom okruženju moći će da se privikne na ono što ga čeka u prvom timu, a tamo će pojačati konkurenciju na mestu Tea Ernandeza.

- Zahvalan sam svim mojim trenerima u Đeru, pre svih Peteru Štarku i Šandoru Čatu, što su mi omogućili da dođem do ovog nivoa. U Đeru nisam samo napredovao igrački, već sam i ljudski sazreo, što je posledica činjenica da sam trenirao sa starijima od sebe i što sam od Tamaša Priskina naučio osnove profesionalizma. Nikad neću zaboraviti period u Đeru – kazao je srpski fudbaler.

Pre Đera, on je bio na probi u bečkom Rapidu, a sa Čizme su ga u svojim redovima želeli i u Juventusu, ali je brži ipak bio Milan.

Video: Varda o strancima u srpskoj košarci i olakom dobijanju pasoša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA