Ibrina atrakcija u Prištini za mat tzv. selekcije Kosova, "štiklom" spakovao asistenciju saigraču

Šveđani dominirali na stadionu "Fadilj Vokri"

Foto: Tanjug/Ap

Reprezentacija Švedske bez mnogo problema uzela je tri boda u Prištini gde je, rezultatom 3:0, savladala reprezentaciju takozvane države Kosovo. Bila je ovo druga pobeda Skandinavaca u kvalifikacijama, u okviru grupe B, u kojoj su još Španija, Grčka i Gruzija.

Šveđani su brzo najavili da će se samo oni pitati u nedelju uveče na "Vokriju". Poveli su već u 12. minutu golom Ludviga Augustinsona kome je idelanu šansu pripremio Zlatan Ibrahimović, baš onako kako smo to navikli da radi švedski lav i od skoro "samoproglašeni kralj" države tri krune. 

Povratnik u tabor švedskog nacionalnog tima je bio u pravo vreme na pravom mestu, iskoristio je lošu procenu i izletanje golmana domaćeg tima, a onda efektno, petom, proigrao najbližeg saigrača, a ovaj odradio lakši deo posla.

Ibrahimoviću je ovo bila druga asistencija na drugom uzastopnom meču, posle one kojom je Klaesonu omogućio da postigne pobedonosni pogodak protiv Gruzije pre tri dana.

Pogledajte haotičnu reakciju domaćeg tima, izletanje golmana, atrakciju Ibrahimovića i egzekuciju Augustinsona.

Do kraja poluvremena Švedska je na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini duplirala vođstvo preko Isaka i tada već završila posao.

Do kraja, tačku na pobedu stavio je Sebastijan Larsona iz penala u 70. minutu, i time ubio svaku pomisao igrača domaćeg tima da mogu doći do pozitivnog rezultata.

Ranije, u okviru iste grupe, Španija je jedva uspela da savlada Gruziju u Tbilisiju golom Danija Olma u 92. minutu utakmice. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)