≫ 

Španija imala više sreće nego pameti u Gruziji: Pobeda u 92. minutu posle kiksa golmana domaćih

Furija tek u samoj zavrnici meča došla do prve pobede u kvalifikacijama

  • 5
fudbaleri Španije Foto: Tanjug/Ap

Malo je nedostajalo pa da favorizovana Španija kiksne i u drugoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, i bila je blizu takvog scenarija u Tbilisiju, ali je Dani Olmo sprečio novu neprijatnost po Enrikeovu "Furiju" koja baš i ne igra u skladu sa svojim nadimkom.

Španci su golom bivšeg igrača zagrebačkog Dinama u 92. minutu pobedili Gruziju 2:1 i sada imaju četiri boda iz dve utakmice, pošto su u prvoj iznenađujuće remizirali kod kuće sa Grcima (1:1).

Gruzini su čak i vodili na stadionu "Boris Paičadze" golom 20-godišnjeg igrača ruskog Rubina Kviće Kvaratškelie u 44. minutu, da bi Feran Tores u 56. doneo poravnanje i nadu gostima da mogu do tri boda, mada su se do tog cilja svojski pomučili.

Khvića Kvaratskelia Foto: Tanjug/Ap

Enrike je u nastavku sve karte bacio na napad, Olmo, Martinez, Alkantara, Ljorente i Ojrazabal su kao sveži dodaci ekipi zaigrali u drugom poluvremenu i biće da je i ova serija izmena doprinela "hepiendu" u prestonici Gruzije.

Presudio je udarac Olma u 92. minutu, ali i vrlo loša intervencija golmana Gruzina Lorije, koji je prilikom parade imao loptu na ruci, no ona mu je pobegla i završila u mreži - za delirijum Španaca i razočaranje nekoliko hiljada ljudi na tribinama.

Proradila je i nervoza kod Gruzina posle primljenog gola pa je zbog vrlo oštrog starta direktan crveni karton zaradio Levan Šengelia u 94. minutu.

U okviru iste grupe, reprezentacija takozvane države Kosovo igra na stadionu "Fadilj Vokri" sa Švedskom od 20:45.

U isto vreme kad i meč u Gruziji, igralo se u Tirani, Jerevanu i Herningu.

Albanija je poražena kao domaćin od Engleske 2:0 golovima Kejna i Maunta, Danci su bili više nego ubedljivi protiv Moldavije, bilo je 8:0, dok je Jermenija porazila posrnuli Island 2:0 i nanela ostrvskoj selekciji deveti poraz u psolednjih deset utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    28. mart 2021 | 20:13

    Хвала Ти голмане драгииики донијо сси ми 1480 еура

  • Djoko kv

    28. mart 2021 | 20:41

    Ko brani za Gruziju- da nije Dmitrovic?

  • Superhik

    28. mart 2021 | 20:08

    I Kosovo ima barem bod da uzme Spaniji a mozda i 3 ako Spanija ne bude htela himnu Kosova da pusti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA