Izdvojili smo sve sporne situacije sa utakmica Super i Prve lige za koje se sumnja da su nameštene

Disciplinski organi FSS-a će sigurno imati pune ruke posla

Srpski fudbal proteklih dana potresa velika afera u vezi nameštanja utakmica Super i Prve lige Srbije, i to posle sugestije iz UEFA koja je imala saznanja o ilegalnom klađenju i nečasnim radnjama na našim terenima.

Dva kluba iz drugoligaškog ranga, Borac iz Čačka i Jagodina su ekspresno kažnjeni oduzimanjem bodova, ali je prema najavama, to tek vrh ledenog brega jer postoji sumnja da ima još nekoliko klubova čije su utakmice bile nameštene i to u superligaškom rangu.

Iako iz FSS-a nisu želeli da potvrde o kojim se još utakmicama radi, pod velom "tajnosti istrage", dnevni list Danas je nedavno objavio da je po sumnjom šest superligaških mečeva u kojima su učestvovali: Proleter Novi Sad, Rad, Mačva, Novi Pazar, Zlatibor, Randički Niš, Vojvodina, Mladost Lučani...

Uostalom, samo ovog vikenda imali smo slučaj da su dve utakmice elitnog ranga, Spartak - Napredak i Zlatibor - Rad, sklonjene iz ponuda kladionica zbog olakog pada kvote na pobede gostiju koji se bore za opstanak.

Naravno, pošto živimo u eri tehnike uvek postoje snimci ponašanja aktera na utakmicama koji sugerišu da nešto nije bilo u redu, a mi smo za vas izdvojili sporne detalje sa pomenutih utakmica (koje možete videti na početku teksta) za koje postoji sumnja.

Video: Vučić: Ne mogu da verujem da Kokeza neće na poligraf

(Telegraf.rs)