≫ 

Dokazano nameštanje mečeva u Srbiji: Dva tima kažnjena oduzimanjem bodova!

Jagodina i Borac iz Čačka kažnjeni od strane disciplinske komisije

  • 34
Namestanje u srpskom fudbalu

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Disciplinska komisija FSS donela je odluku povodom prijave UEFA za nameštanje utakmica, a u pitanju su dve utakmice Prve lige Srbije, između Trajala i Jagodine i Železničara i Borca.

FSS je odlučio da kazni Jagodinu i Borac oduzimanjem po šest bodova, a takođe je kažnjena i Crvena zvezda zbog slabe organizacije večitog derbija sa 700.000 dinara jer su meču prisustvovali navijači i prekršen je COVID protokol.

Iz istog razloga kažnjen je i Novi Pazar zbog meča protiv TSC-a sa 500.000 dinara.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Na sednici Disciplinske komisije FSS održanoj dana 15.04.2021. godine, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane nadležnih organa UEFA protiv GFK „Jagodina“ Jagodina i FK „Borac 1926“ Čačak, da su svojim činjenjem ugrozili i povredili itegritet fudbalskih utakmica Prve Lige Srbije FK „Trajal“ – FK „Jagodina“ i FK „Železničar“ – FK „Borac 1926“, donete su sledeće odluke:

1. Kažnjava se GFK „Jagodina“ Jagodina oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6.000.000 (šest miliona) dinara.

2. Kažnjava se FK „Borac 1926“ Čačak oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 4.000.000 (četiri miliona) dinara.

Pored ovoga, Disciplinska komisija FSS donela je i odluke o kaznama zbog slabe organizacije, nedozvoljenog prisustva gledalaca i nepoštovanja odredaba iz COVID protokola o organizaciji utakmica, tako što je FK „Crvena zvezda“ Beograd izrečena novčana kazna u iznosu od 700.000 (sedamstotina hiljada) dinara zbog navedenih propusta na utakmici Super Lige Srbije FK „Crvena Zvezda“ Beograd – FK „Partizan“ Beograd. Iz istih razloga, kažnjen je i FK „Novi Pazar“ Novi Pazar novčanom kaznom u iznosu od 500.000 (petstotina hiljada) dinara, a u vezi sa organizacijom utakmice FK „Novi Pazar“ Novi Pazar – FK „TSC“ Bačka Topola.

Video: Čudna reakcija štopera Jagodine u meču koji je pod sumnjom da je namešten

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan964766

    15. april 2021 | 14:32

    Oduzimanjem 6 bodova??? Vi mora da se salite sa nama, pa u svakoj drugoj ligi bi bili izbaceni u beton ligu

  • Marko

    15. april 2021 | 15:00

    A sta je sa druga dva kluba, Trajal i Železnicar nisu znali da je namesteno, sta je sa ovaj FSS da li je moguce da se ovo radi, za namestanje utakmica ispada se dve lige dole, samo se kod nas oduzimaju bodovi ako me znate da radite gledajte od drugih nesposobnjakovici iz FSS, zato smo tu gde jesmo, sramota sta radite vise !!!

  • BobanKV

    15. april 2021 | 14:57

    I tu se sve zavrsava! Bacanje prasine u oci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA