Čemu se Partizan nada u sporu sa Asanom: Slučaj nalik onome sa Goguom, traži se od 3 do 4 miliona

Iz Humske tvrde da je Japanac otišao zbog duga od pola plate

Foto: MN Press

Šokantni odlazak Takume Asana iz Partizana i Beograda dogodio se u petak, odmah posle prvenstvene utakmice crno-belih u Novom Sadu, protiv Proletera. Kako saznajemo iz Humske, Japanac je samo "digao sidro", bez upozorenja i to je ono na šta crno-beli polažu u tužbi pred Arbitražnim sudom, od koje očekuju dobit izmedju tri i četiri miliona evra, jer smatraju da je pravda na njiihovoj strani.

Kako se može čuti iz izvora bliskih Partizanu, Asanu se dugovalo malo više od polovine jedne plate, dok su sve ostale obeveze, tvrde, ispoštovane. Japanac je pre radikalnog poteza poslao upozorenje za izvesnu sumu novca i klub mu je navodno isplatio gotovo kompletan iznos dugovanja, ali je ostalo nekih 35.000 evra, zbog kojih je Asano odlučio da jednostrano raskine saradnju.

Iz tog razloga su u Humskoj uvereni da će dobiti sudski spor, koji će verovatno trajati godinu dana i od koga očekuju naplatu izmedju tri i četiri milona evra. Sličan slučaj Partizan je imao i sa Sedrikom Goguom pre nekoliko godina, kada je štoper prevremeno, na svoju ruku, napustio klub i potpisao ugovor sa letonskom Rigom.

Crno-beli su tada tužili Letonce i dobili spor, pa se nadaju da će sličan epilog biti i u slučaju Takume Asana, koji je očito već imao nekakav dogovor u džepu i samo mu je trebao "upaljač"...

Ako izgubi Liverpul verovatno može da se pozdravi sa Ligom šampiona, a dvojka primamljivih 2,60. Tipo 0-2, a tako su završena poslednja četiri ligaška derbija ovih timova, vredan je kvote 1,85. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Mančester junajted - Liverpul

Video: Asano odradio 70 odsto posla za Partizanov 3. gol: Natho asistirao, a Jojić pogodio

(Telegraf.rs)