Navijači Zvezde besni na klub zbog Rada: Osvanule uvrede ispred Marakane, sumnjiv im ishod meča

Digla se velika prašina posle meča na Banjici

Foto: MN Press

Crvena zvezda je prekinula seriju pobeda, posle niza od čak 22 vezana trijuma. Kada se najmanje očekivalo, niz je prekinuo Rad, davljenik u Superligi, kome je svaki bod zlata vredan i koji u poslednje vreme ima neverovatnu seriju dobrih rezultata, iako je donedavno bio faktički otpisan kao putnik u niži rang takmičenja.

Crvena zvezda je vodila sa 2:0, a onda dozvolila da primi dva gola na Banjici i tako ostane bez pobede u Superligi po prvi put još od oktobra, kada je Javor odoleo na Marakani.

Ipak, navijači Zvezde sumnjaju da su njihovi fudbaleri igrali ležerno protiv Rada i smatraju da su "pustili papučicu sa gasa" nakon vođstva od 2:0. Posebno sumnjive su im reakcije bekova, Marka Gobeljića kod prvog i Milana Gajića kod drugog gola, a utisak je da je i Borjan reagovao ispod nivoa na koji je navikao navijače.

Video: Dva gola u 60 sekundi na Banjici: Pavkov pogodio za 2:0, Rad odmah s centra smanjio na 2:1
Video: Rad izjednačio protiv Zvezde, Gajić smušeno reagovao u odbrani

Meč protiv Rada naterao je i Delije da posle dugo vremena aktiviraju čuvenu "trafostanicu" ispred Marakane, na kojoj su u prošlosti često osvanjivale poruke i grafiti, naročito u kriznim momentima za klub ili u vreme velikog nezadovoljstva navijača.

Očigledno je da je nezadovoljstvo već dugo tinjalo, a da je posle meča na Banjici eskaliralo, pa je osvanula i uvredljiva poruka ispred Marakane.

Ni na društvenim mrežama i forumima nisu štedeli ni Zvezdu ni Gobeljića, mnogi su iskazali sumnju u ishod meča i "opleli" su po upravi kluba.

Zvezda je svakako već obezbedila titulu i matematički i Dejan Stanković je mogao da iskombinuje tim i odmori neke igrače, jer je prioritet ekipe do kraja prvenstva finale Kupa protiv Partizana na Marakani 25. maja.

Međutim, svakako je bilo i nelogičnosti, kao što je recimo situacija iz 84. minuta, kada slobodan udarac iz izgledne pozicije izvodi štoper Radovan Pankov.

Čak i tamo gde je Zvezda na svom Tviter nalogu Zvezda TV objavila snimak navodnog penala koji nije sviran, usledila je salva nezadovoljnih komentara Zvezdinih navijača.

Radovan Pankov izvodi slobodan udarac u 84. minutu; Printskrin: Youtube/FK Crvena zvezda

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)