≫ 

Zvezdi malo i 2:0 protiv Rada: Strašan pobednički niz šampiona "pukao" na Banjici

Crveno-beli su pre meča na Banjici vezali 22 pobede u nacionalnom prvenstvu, ali preko borbenih Građevinara ipak nisu mogli

  • 89
FK Rad - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Zvezda nije uspela da se domogne “stotke“ u Linglong Superligi Srbije ovog popodneva na Banjici! Rad ne samo da je uspeo da osujeti tim Dejana Stankovića u toj nameri, već je uspeo da učini ono što niko nije u prethodne 22 utakmice u prvenstvu naše zemlje – da uzme bar jedan bod. A on će im biti zlata vredan kada je borba za opstanak u pitanju i možda bude presudan kada se bude podvukla poslednja crta – 2:2 (1:2).

Utakmica na Banjici donela nam je dosta kvalitetnu borbu, možda i iznadprosečnu, ako govorimo o onome što uobičajeno gledamo na terenima u Linglong Superligi Srbije. Građevinari na teren nisu izašli sa podignutom belom zastavicom, baš naprotiv, napadali su Crvenu zvezdu kad god im se za to ukazala prilika i publici pred malim ekranima su se prikazali u zaista dobrom svetlu. Na kraju su za to pošteno nagrađeni.

Nije tako delovalo da će biti u uvodnih pet minuta utakmice. Od prvog sudijskog zvižduka, gostujući fudbaleri krenuli su u opsadu gola Kahrimana, koji je odolevao i čuvao svoj tim od ranog vođstva, koje bi sasvim sigurno psihološki loše uticalo na Građevinare. Imala je Zvezda četiri kornera u tom periodu, Pavkov je propustio bar tri dobre prilike da zatrese mrežu, nakon čega smo gledali nešto drugačiju utakmicu.

Jer Rad je tada shvatio da može da parira crveno-belima. Malo po malo težište igre se prebacivalo ka sredini terena, Mladenović je s vremena na vreme bio tu da uposli Borjana, čisto da golman Zvezde u tim uvodnim momentima meča ne bi bio bez posla.

U 20. minutu videli smo jednu pomalo kontroverznu odluku, kada je Gavrić pao u kaznenom prostoru Rada. Glavni sudija ove utakmice, Nenad Minaković odlučio je da ne dosudi penal, iako je ponovljeni snimak ukazivao na to da je kontakta možda bilo. Zvezdu to ipak nije previše poremetilo, pa je samo deset minuta kasnije došla do svog prvog gola.

Sve je započelo po desnoj strani, gde je Ivanić uspeo da probije bez nekih većih problema, ušetao se u kazneni prostor potpuno nebranjen od strane odbrambenih igrača Rada, dodao je loptu Filipu Falku koji je bio otvoren na deset metara, a ovaj je samo poturio nogu i lopta je završila u mreži. Deluje da je isuviše lako Zvezda u tom momentu, s obzirom da ni Građevinari nisu igrali loše.

Video: Falkova serija golova se nastavlja: Ivanić mu sjajno asistirao, a Italijan doneo vođstvo Zvezdi

Posle primljenog gola, Rad se gotovo u potpunosti opustio i krenuo je u veliku inicijativu. U narednih deset minuta videli smo seriju prilika pred golom Milana Borjana. Mladenović je pokušao prvi sa desne strane, usledila je šansa za Cigera kada je podignuta ofsajd zastavica, a sve je kulminiralo stativom Andrije Kaluđerovića u 38. minutu. A kada domaći nisu iskoristili te prilike, došla je kazna na drugoj strani.

Pravo niotkuda je Pavkov uspeo da matira Kahrimana i da tako duplira prednost Crvene zvezde. Našao se napadač gostujuće ekipe na dobrom mestu nakon odbrane golmana Rada i šuta Gajića, a pošto je ovaj već uveliko bio na zemlji, nije bilo šanse da odbrani i naknadni šut.

Kada se činilo da će Zvezda sa dva gola prednosti otići na odmor, usledio je veliki povratak fudbalera Rada. Građevinari su na kraju bili nagrađeni za hrabru igru tokom većeg dela prvog poluvremena, Mladenović je uspeo da se sa desne strane ušeta u samo srce kaznenog prostora i da šutira po zemlji. Ta lopta bila je veoma precizna, Borjan nije uspeo da je zakači ni vrhovima prstiju i na odmor smo otišli sa minimalnim vođstvom igrača Dejana Stankovića.

Video: Dva gola u 60 sekundi na Banjici: Pavkov pogodio za 2:0, Rad odmah s centra smanjio na 2:1

Ni početak drugog poluvremena nije doneo prekid kanonade Rada ka golu Crvene zvezde. Nisu odustajali domaći od potrage za spasonosnim bodom, koji bi im mnogo značio u borbi za opstanak. Šarić je bio protagonista u dve velike šanse za Građevinare, prvo je pokušao da iznenadi Borjana sa velike udaljenosti, a onda je uspeo da ga savlada, ali ga je radosti “poštedeo“ Degenek, koji je sa gol-linije izbacio loptu i u poslednjem trenutku sprečio izjednačenje.

Ali kada se izjednačenje nije desilo tada, jeste nekih desetak minuta kasnije! Rad je uspeo da naplati svoju inicijativu iz kontre, Mladenović je povukao svoje saigrače napred, tamo je pronašao Šarića koji se nalazio na levoj strani igrališta, šutirao je u kontraugao koji Borjan nije mogao da odbrani. I moglo bi se reći da smo dobili ono što smo tražili, bar sa neutralne tačke gledišta – nastavak velike borbe.

Video: Rad izjednačio protiv Zvezde: Šarić napravio 2 driblinga pa šutnuo tamo gde Borjan nije mogao ništa!

Zvezda je tada shvatila da je vrag odneo šalu, pa je i sama krenula u ofanzivu. Isprva je ona delovala prilično jalovo, ali je kako se meč primicao kraju bila sve intenzivnija. Prvo je u 84. minutu mogao znatno bolje da šutira Pankov iz slobodnog udarca, a samo dva minuta kasnije se u kaznenom prostoru nije snašao Bakajoko.

Možda i najbolju priliku za Zvezdu imao je Falćineli u 88. minutu. Izbio je fudbaler crveno-belih jedan na jedan sa Kahrimanom, ali je šutirao preko gola. Besneo je tada Dejan Stanković, nije bio nimalo zadovoljan što je njegov igrač propustio zaista izglednu šansu za gol. Na kraju se ispostavilo da ih je upravo ta šansa i koštala pobede, pošto je rezultat do kraja ostao poravnat.

Za sada ništa od "stotke" za Zvezdu u Linglong Superligi Srbije.

FK RAD - FK CRVENA ZVEZDA 2:2 (1:2)

/Mladenović 44, Šarić 73 - Falko 31, Pavkov 43/

STARTNE POSTAVE:

Rad: Kahriman, Ciger, Stojsavljević, Đorić, Tučević, Blažić, Busnić, Šarić, Karaklajić, Mladenović, Kaluđerović.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Pankov, Gobeljić, Petrović, Nikolić, Ivanić, Gavrić, Falko, Pavkov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    5. maj 2021 | 19:56

    Jadan Srnić,izgibe na terenu. Niko mu nije rekao za X.

  • Maja

    5. maj 2021 | 19:37

    Eto ko namesta davljenicima da ne ispadnu iz lige

  • ZALE GROBAR

    5. maj 2021 | 19:57

    Gospodine VUČIĆU, jeli vam jasno sada ko namešta utakmice tokom cele sezone u SUPER LIGI SRBIJE. Ova utakmica Sa Radom je očigledan primer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA