Funkcioneri Kluža kod klupe za rezerve "ribali" trenera 20 minuta, on bi i dalje da vodi ekipu

Šumudica je verovatno poslednji put vodio rumunskog prvaka koji je u Beogradu pretrpeo najteži poraz u evropskim kvalifikacijama

Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial/Profimedia

Velika je verovatnoća da će Kluž revanš sa Crvenom zvezdom dočekati sa novim trenerom na klupi. Marijus Šumudika mogao bi već ove večeri da plati ceh za debakl u Beogradu pošto je čak 20 minuta po završetku utakmice ostao da razgovara na klupi za rezerve sa čelnicima gostujućeg tima.

Klupski funkcioneri Marian Kopilu i Joan Ivašču dugo su razgovarali sa Šumudikom posle najtežeg poraza Kluža ikada u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje.

I taj podatak je sasvim dovoljan da se aktuelnom šefu struke "zaljulja stolica", a kako je došao nakon eliminacije i iz kvalifikacija za Ligu šampiona, teško da će Šumudika uspeti da dočeka revanš sa Beograđanima.

Posebno ako se ima u vidu da je predsednik kluba, ambiciozni Nelutu Varga zacrtao plasman ue elitno takmićenej kao primarni zadatak za ekipu koja će, kako stvari stoje, igrati tek trećerazredno takmičenje, Ligu Konferencija.

Zanimljivo je da je Šumudica po završetku meča, na konferenciji za medije, izjavio da je Zvezda "obična ekipa koja je profitirala iz grešaka igrača Kluža".

O svom statusu je na konferenciji za medije posle meča rekao:

- Normalno je da ja imam ponude jer sam ostavio dobar trag u klubovima kojima sam radio. Hoću da ostanem u Klužu i da vidimo šta može da se uradi - poručio je ekscentrični rumunski trener.

(Telegraf.rs)