≫ 

Zvezdina utakmica sezone: Pavkov pokrenuo uragan za pamćenje, crveno-beli idu u Rumuniju sa 4:0!

Pavkov strelac i asistent, Ben i Ivanić zapečatili sudbinu Kluža i crveno-bele praktično trasirali u Ligu Evrope

pavkov i katai Foto: MN Press

Tako to radi šampion, kad je teško, izađe na teren, "pokida", i vrati stvari u normalu.

Zvezda je deklasirala Kluž 4:0 (2:0) u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, koju će crveno-beli, možemo reći već sada sa sigurnošću od sto odsto, igrati ove sezone pošto su pokazali nadmoć nad rumunskim prvakom, deklasirali ga u svakom pogledu i sebi obezbedili evropsku jesen.

Junak još jedne evropske pobede Zvezde bio je Milan Pavkov, pogodio je za vođstvo u 5. minutu, asistirao za 2:0, i tako pokrenuo uragan koji je usledio u nastavku, koji su golovima zapečatili Ben i Ivanić, u meču koji će do daljeg biti upamćen kao najbolji Zvezdin ove sezone.

Šteta, ovako je moralo sa Šerifom...

Pogledajte kako je sve krenulo u utorak uveče na našem najvećem stadionu pred 22.482 gledalaca - Pavkov je u 5. minutu načeo goste golom koji verovatno samo on može da postigne, uz mnogo sreće, pošto mu se lopta odbila pravo na glavu nakon odbitka od golmana Arlauskisa. Dovljan je uvek samo gol Pavkova pa da stadion doslovce proključa.

Sjajan je bio početak Zvezde, jednako dobar nastavak meča uprkos sporadičnom preuzimanju inicijative Rumuna, koji, osim preimućstva u posedu, nisu uradili ama baš ništa da vrate rezultatski egal. Beograđani su sa mnogo autoriteta kontrolisali situaciju na terenu, Dragović je u svemu tome davao najjači impuls kao lider, a onda je došao novi trenutak slave za Pavkova - majstorska asistencija!

Fenomenalno je kršni Begečanin grudima spustio loptu na kopačku Kataiju, ovaj rutinirano pogodio dalji ugao gola Kluža, bacio nanovo Marakanu u trans, baš pred odlazak na veliki odmor.

Idealan scenario.

Drugo poluvreme - još bolja, još ofanzivnija Zvezda.

Rumuni nisu imali kud, morali su jače i rizičnije da nastupaju na polovini Zvezde, i jesu u povoju drugog dela pretili u par situacija, ali i dalje su to sve bili ataci koji nisu naškodili Borjanu.

Na drugoj strani, Zvezdini napadi su se zaređali kao na traci. Katai, pa Pavkov, pa Ivanić, razgoropađeno su delovali crveno-beli, lakih pokreta i brzih reakcija u završnici akcija, čekali su pravi trenutak, a onda zadali Klužu konačni udarac.

Igrači Kluža bili su na kolenima, grogirani, razbucani i izubijani kao vreća za boks, a Zvezda nije odustajala, bila je "gladna" i željna da se sa svakim napadom iskupi za tiraspoljski horor sa Šerifom.

Najpre je Ben zategao mrežu gostiju neodbranjivim hicem kojem je prethodio kiks Rumuna u opasnoj zoni, te asistencija Ivanića... Za 3:0 i novu radost Marakane.

Konačnu "reč" u goleadi koja će se pamtiti dao je nezaobilazni Ivanić, pogodio je glavom za 4:0, stavio tačku na čarobno crveno-belo veče koje može biti najava još ovakvih spektakularnih trenutaka za navijače srpskog prvaka.

TOK MEČA

Crvena zvezda - Kluž 4:0

(Pavkov 5, Katai 38, Ben 68, Ivanić 77)

86. minut - PREČKA! Sreća za Zvezdu, Alibek je uzdrmao okvir gola Beograđana.

84. minut - Gotovo je ovde sve kada je reč o konačnom pobedniku odadavno, čini se da je gotovo i po pitanju plasmana u Ligu Evrope. 

77. minut - GOOOOOL; 4:0, Ivanić! Posle ubačene lopte i varke Pavkova telom, ivanić je bio na pravom mestu u pravo vreme i pogodio za ogromnih 4:0 zvezde, za debakl gostiju i gotovo obezbeđen prolaz u Ligu Evrope.

72. minut - Stanković je morao da izvede Kangu, Gabonac je počeo da pokazuje znake nervoze koja ga vodi u nesmotrene poteze. Dobio je i žuti karton Kanga, i logičan potez bio je da napusti teren. Umesto njega na terenu je Krstičić.

68. minut - GOOOOOL, 3:0, Ben je nokautirao Kluž! Rumuni su "patosirani" u Beogradu, sad su već u ozbiljnom zaostatku, čini se i nedostižnom, zahvaljujući sjajnoj akciji i još boljoj egzekuciji Bena koji je majstorski matirao Arlauskisa. Zvezdi su se u ovom trenutku širom otvorila vrata Lige Evrope.

61. minut - Dvostruka izmena kod Kluža, ušli su Kostake i Alibek, a izašli Omrani i Debeljuh.

60. minut - Napada Zvezda, nadire u talasima... Dve šanse su imali Beograđani da možda i reše ovaj dvomeč i širom otvore vrata Lige Evrope. Prvo je Pavkov loše zahvatio loptu na asistenciju Bena, da bi katai pola minuta kasnije pokušao sa dvadesetak metara i poslao loptu pored gola.

FK Crvena zvezda - FK Kluž Foto: Marko Jovanović

57. minut - Opet je bilo drame pred golom Kluža, sjajno je Rodić poslao oštru prizemnu loptu na peterac, ka napadačima, ali je Kamora u psoeldnji čas klizećim startom izzbacio u korner.

52. minut - Šansa za Pavkova! Katai je ubacio pred gol gostiju, a Pavkov sa nekih sedam metara gađao glavom i pogodio golmana Kluža Arlauskisa.

51. minut - Još jedan opasan napad Rumuna, posle centaršuta Petrile bilo je gužve pred golom Borjana, no sviran je ofsajd...

FK Crvena zvezda - FK Kluž Foto: Marko Jovanović

48. minut - Opasna situacija, preslikana kao sa Šeifom. kanga je napravio nesmotren prekršaj pred kaznenim prostorom... Srećom, Deak nije bio najprecizniji - za desetak centimetara je prebacio Borjanov gola. Sreća za crveno-bele.

46. minut - Pankov je ipak na terenu, nije Babić, umesto povređenog Degeneka.

POLUVREME

45. minut - Peh za Zvezdu, povredio se Degenek i ne može dalje... Sačekaće poluvreme Stanković, pa će uvesti zamenu Degeneku. To bi trebalo da bude Babić.

FK Crvena zvezda - FK Kluž Foto: Marko Jovanović

38. minut - GOOOOOL, 2:0, Katai! Sjajan je Pavkov večeras, kao da mu je Liverpul sa druge strane pa se poigrava sa čuvarima. Majstorski je grudima ostavio loptu za Kataija, ovaj odradio lakši deo posla, pogodio sa 10-11 metara i doneo Zvezdi velikih 2:0 pred veliki odmor. Sjajna partija Pavkova.

36. minut - Opet period bolje i konkretnije igre Rumuna, Zvezda se odbranila, otklonjena je opasnost nakon pto je lopta pala na peterac. Bolje su se snašli Dragović i Gobeljić pred dvojicom rumunskih igrača, sprečili najgore po crveno-bele.

FK Crvena zvezda - FK Kluž Foto: Marko Jovanović

32. minut - Mnogo borbe sa obe strane, Zvezdini igrači prednjače u nešto oštrijim startovima. Meč je u prekidu zbog prekršaja Rodića nad Omranijem.

24. minut - Umalo da Pavkov postigne autogol posle kornera Petrile. Postavio je glavu kod prve stative i prebacio loptu preko prečke.

22. minut - Vrlo opasan start Gobeljića, sa dve noge, bez potrebe je oštro pokosio igrača Kluža i srećom nije zaradio ni javnu opomenu. Iz "prekida" koji je usledio Rumuni su zapretili, glavom su pokušali posel centaršuta, ali je lopta otišla pored stative.

15. minut - Petrila je pokazao koliko može da bdue opasan, sprintao je skoro 40 metara pošto je oduzeo loptu Kangi, na kraju je i šutirao, ali direktno u Borjana. Nije imao boljih rešenja vihorni igrač gostiju.

milan pavkov Foto: MN Press

12. minut - Zvezda igra na krilima gola, sa mnogo samopouzdanja u polju, i samo tako neka nastavi. Rumuni pokušavaju da se konsoliduju i u tom momentu ih su ih Beograđani "uhvatili" na spavanju. Izveli su brzi udar crveno-beli, katai je dao pas Ivaniću, a ovaj slabo šutirao, praktično dobacio loptu u naručje golmana Kluža sa nekih 20 metara.

5. minut - GOOOOOL, Zvezda vodi... Neverovatan početak Zvezde, kao iz bajke, bolje nije moglo nego da se povede u samom startu meča i da strelac bude miljenik navijača, povratnik u tim Pavkov. Prethodno je Arlauskis odbranio pokušaj Bena, a Pavkov je glavom reagovao na odbitak i sa nekih devet, deset metara pogodio nebranjenu mrežu.

navijači zvezde Foto: MN Press

Crvena zvezda - Kluž (21, RTS 1, Arena sport 1)

ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Kanga, Sanogo - Katai, Ivanić, Ben - Pavkov.

KLUŽ (4-2-3-1): Arlauskis - Manea, Čobotariju, Čestor, Kamora - Rodriges, Sigurjonson - Deak, Omrani, Petrila - Debeljuk.

stadion Rajko Mitić Foto: Telegraf.rs
Izmene, Zvezda - Kluž Foto: Printscreen/UEFA

Video: Spektakularna koreografija Delija kao vetar u leđa: Borjan lajtmotiv šetalice dočekao igrače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA