Zagrmeće Ceca na okupljanju reprezentativaca Srbije: "Pevaću njenu pesmu, pa kome se svidi"

Golman Benfike dobio je debitantski poziv da nastupi u dresu Orlova

Foto: Paulo Nascimento/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mile Svilar je dobio debitantski poziv za reprezentaciju Srbije na najnovijem spisku Dragana Stojkovića Piksija. Jedan od najtalentovanijih golmana Evrope, koji brani za Benfiku, prošao je mlađe kategorije Belgije, ali je na kraju ipak prelomio da brani za Srbiju.

Svilar je u razgovoru za Sport klub poručio da mu je čast što će braniti za Orlove i otkrio je kako su izgledali pregovori između njega i FSS.

Uvek mi je, otkako sam počeo da se bavim golmanskim pozivom, u glavi bilo da ću jednog dana da branim za A tim Srbije. I, kad se ukazala šansa… Priča ide ovako, direktor reprezentacije Dika Stojanović razgovarao je sa mojim ocem i pomenuo mogućnost da se pridružim Srbiji. Signal je, naravno, odmah poslat u glavni grad Portugala, odmah sam se saglasio. No, papiri su se isprečili i nisam putovao u Japan.

- Posedovao sam jedino belgijsku putnu ispravu, pošto mi je srpski pasoš davno izgoreo prilikom požara u našoj kući. Usledili su koraci ka dobijanju neophodnih dokumenata kako bih se stavio pod kontrolu stručnog štaba Srbije za reprezentativne aktivnosti u septembru… Pre desetak dana pozvali su me iz ambasade u Lisabonu da preuzmem pasoš.

Mile je svojevremeno igrao sa Andrijom Živkovićem u Lisabonu, a sada će deliti svlačionicu i nacionalnog tima. Ističe da se Andrija naljutio na njega što mu nije odmah javio pre nego što je spisak saopšten, ali kaže da mu je onda čestitao i poručio da spremi pesmu, koju novajlije pevaju na okupljanju. Mile već ima spremnu pesmu, Beograd od Cece.

- Super smo se družili u Lisabonu, često smo na telefonskoj liniji. Ljutnuo se, bogami, što ga nisam obavestio onog dana kada sam dobio poziv selektora Stojkovića, a ja se pravdao kako sam čekao da se službeno objavi na sajtu FS Srbije. Nekoliko sekundi za kritike, onda i čestitka za dolazak u reprezentaciju Srbije, uz poruku: Sad spremaj pesmu. I, biće pesma, takav je običaj kad neko prvi put uplovi, pevaću Cecin Beograd, pa kome se dopadne… - poručio je Mile Svilar.

Video: Piksi: Niko više ne priča o parama u reprezentaciji, a ranije nije bilo tako

Mančester Siti protiv Noriča (16.00) je, po mišljenju mnogih, najsigurniji kec dana. Kvota je 1,13, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) Sitija 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Norič.

(Telegraf.rs)