Najveći trener današnjice 3 puta odbio Junajted, ko je spreman za vruć krompir?

Velikan nastavlja potragu za novim šefom stručnog štaba

Foto: Tanjug/AP

Legendarni Francuz Zinedin Zidan nije zainteresovan za mesto trenera Mančester junajteda, prenosi britanski BBC pozivajući se na bliske izvore.

Klub sa Old Traforda je u potrazi za novim trenerom, pošto je Ole Gunar Solskjer dobio otkaz posle ubedljivog poraza od Votforda (4:1) u subotu popodne.

I prethodnih sedmica se pisalo kako bi "crvene đavole" mogao da preuzme upravo Zidan, jedan od najvećih trenera današnjice, trostruki uzastopni osvajač Lige šampiona sa Realom.

Zinedin Zidan; Foto: Tanjug/AP

Ipak, BBC prenosi, da je francuski stručnjak odbio upravu Junajteda i da trenutno nije zainteresovan da preuzme taj tim. Prema izvorima iz Španije, klub sa Old Trarorda je čak tri puta ove godine kontaktirao Zidana i sva tri puta dobio isti odgovor - Ne.

Kako se dodaje, Zidan bi radije razmotrio opciju da postane trener Pari Sen Žermena, ukoliko se za to stvori prilika, mada to ne zvuči realno jer je rođen u Marselju, a zna se kolika je mržnja između ta dva francuska grada.

Inače, engleski mediji ovog ponedeljka pišu da je jedan od glavnih kandidata za klupu Junajteda i Maurisio Poketino, koji sada vodi upravo Pari Sen Žremen. Argentinac je i ranije, dok je trenirao Totenhem, bio želja prvog operativca Eda Vudvorda, ali Junajted nije želeo da plati višemilionsko obeštećenje za trenera.

Spominje se i nekadašnji prvotimac Masnečster junajteda Loran Blan koji je bez posla, kao i Erik Ten Hag koj iradi sjajan posao sa Ajaksom, dok je aktuelna britanska opcija Brendan Rodžers koji bi došao iz Lestera tek na kraju sezone.

U narednim utakmicama Mančester Junajted bi trebalo da vodi Majkl Kerik, dosadašnji pomoćnik Solskjera, uz asistenciju tehničkog direktora Darena Flečera, takođe bivšeg prvotimca sa Old Traforda.

Video: Stanković priznao da je zamenio Rišaira zbog loše igre: Ne otpisujem ga...

(Telegraf.rs)