Vlasnik Napolija isprozivao afričke fudbalere, Kulibali mu poručio: "Ne može da se priča na takav način"

Senegalski štoper stao u odbranu afričkog fudbala

Foto: Tanjug/AP

Aurelio De Laurentis, vlasnik Napolija, poznat je kao ličnost sa veoma zapaljivim izjavama, a puno bure podiglo se nakon najnovije izjave o afričkim fudbalerima i njihovom učešću na Afričkom kupu nacija.

Kako je izjavio De Laurentis, Napoli više neće dovoditi afričke fudbalere, osim u slučaju da potpišu ugovor u kom će kao jedna od stavki biti navedeno i to da se odriču učešća na kontinentalnom prvenstvu Afrike, koje se igra u zimskim mesecima, u jeku ligaške sezone.

- Rekao sam agentima da mi više ne pričaju o Afrikancima. Volim ih, ali ako misle da ih angažujemo onda moraju da potpišu dokument kojim potvrđuju da neće igrati na Afričkom kupu nacija. U drugim slučajevima, oni nikad nisu dostupni da igraju za klub, jer imaju to takmičenje, pa onda kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Mi smo idioti koji im daju plate, a oni putuju širom sveta da bi igrali za druge - rekao je De Laurentis.

Samo dan kasnije stigao je odgovor od Kalidua Kulibalija, senegalskog fudbalera koji je osam sezona proveo u napuljskom klubu, a ovog leta pojačao Čelsi.

- Ne možete da govorite o afričkim nacionalnim timovima na takav način. Morate da pokažete poštovanje kakvo imaju i evropske selekcije - rekao je Senegalac.

Video: Kulibali: Napoliju će biti teško na istorijskom stadionu kao što je Marakana

(Telegraf.rs)