Predsednik Napolija: "Nisam više budala da dovodim Afrikance, dosta je lažnih takmičenja kao LŠ, LE i LK"

Kontroverzna izjava Aurelija de Laurentisa

  • 1
Aurelio De Laurentis Foto: Telegraf

Kontroverzni vlasnik fudbalskog kluba Napoli Aurelio de Laurentis podigao je buru u Italiji izjavom da neće dovoditi afričke fudbalere u klub, kao i da je budala što je to u prošlosti činio.

Afrički fudbaleri svake druge godine izostaju iz timova kako bi nastupili na Afričkom kupu nacija, a ove sezone Napoli je u januaru i februaru tako ostao bez pomoći Kalidua Kulibalija, Viktora Osimena i Andrea Zambo Angize.

- Rekao sam agentima da mi više ne pričaju o Afrikancima. Volim ih, ali ako misle da ih angažujemo onda moraju da potpišu dokument kojim potvrđuju da neće igrati na Afričkom kupu nacija. U drugim slučajevima, oni nikad nisu dostupni da igraju za klub, jer imaju to takmičenje, pa onda kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - izjavio je De Laurentis, a preneli su brojni italijanski mediji.

Predsednik Napolija nastavio je na istu temu.

- Mi smo idioti koji im daju plate, a oni putuju širom sveta da bi igrali za druge - istakao je De Laurentis.

Na meti biznismena i filmskog producenta našla se i UEFA sa njenim takmičenjima.

- Poput idiota igramo 50 utakmica po sezoni. Pet najjačih zemalja moraju da osnuju svoju ligu. Dosta je bilo lažnih takmičenja kao što su Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija. Moramo da napravimo nadmetanje koje se igra svake nedelje, a čiji su članovi klubovi iz pet najjačih liga - rekao je De Laurentis.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA