Nije samo Saša Ilić na korak od Evrope, još jedan Srbin bolji od favorita: Ivić slavio protiv Nice!

Fudbaleri Makabija su napravili krupan korak ka plasmanu u grupnu fazu

Foto: MN Press

Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva napravili su ogroman podvig u prvom meču plej-ofa Lige konferencija, gde su bili bolji od favorizovane Nice koju su savladali sa 1:0. Ovom pobedom je četa Vladimira Ivića uspela da dođe na korak od plasmana u grupnu fazu Lige konferencija.

Pored Ivića, odličan je bio i Saša Ilić koji je u sa svojom CSKA iz Sofije slavio protiv Bazela, a da nije jedini srpski trener kome ide dobro pokazao je Ivić.

Vladimir Ivić je ovog leta stigao u redove Makabija, gde je zamenio Mladena Krstajića, a odmah se vidi i kakvo znanje poseduje. Makabi nije baš napadao i dominirao, ali je došao do rezultata. Ivić je startovao sa dva napadača u vidu Zahavija i Đorđa Jovanovića, da bi rezervista rešio meč.

Ključna promena se dogodila u 69. minutu, umesto Erana Zahavija je ušao Stipe Perica i samo pet minuta kasnije je postigao gol kojim je Makabi i slavio.

Podsetimo, Nica je ovog leta u svoje redove dovela neka poprilično zvučna pojačanja poput Kaspera Šmajhela i Erona Remzija, ali ni to nije bilo dovoljno za srpsku trenersku školu.

Video: Ivić: Čast mi je bila biti ovde

(Telegraf.rs)