Prognoza ministra Dačića za Telegraf uoči meča sa Brazilom: "Nadam se sledećoj fazi... Onda, sve ili ništa"

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkrio za Telegraf.rs šta očekuje od naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu

Reprezentacija Srbije sutra u Kataru igra svoju prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u fudbalu, svoju snagu meriće sa Brazilom u 20 časova, a prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić s tim u vezi rekao je za Telegraf.rs da se nada da ćemo se plasirati u sledeću fazu.

On je ispričao za naš portal da prati fudbal, i da ga jako raduje što su napi fudbaleri optimisti, jer, kako je rekao, neke utakmice se izgube i pre nego što počnu da se igraju.

"Naravno da pratim fudbal. Imam velikih problema jer iz inostranstva ne mogu da pratim fudbal, s obzirom na to da su svi prenosi koji su na našim televizijskim kanalima nedostupni kad ste u inostranstvu ali pošto je Svetsko prvenstvo sada aktuelno, njega će biti na svim kanalima svuda u svetu. Sigurno je da ću pratiti, i, naravno, najviše naše utakmice", kazao je ministar  Dačić za Telegraf.rs.

U odgovoru na pitanje šta prognozira našoj reprezentaciji napominje da imamo kvalitet i ističe da imamo i dobrog trenera.

"Ja sam prošli put bio u Rusiji i gledao sam Brazil -Srbija. I sada imamo poziv ministar sporta i ja od ministra spoljnih poslova. Videćemo kako će to funkcionisati i da li ću uopšte moći. Ali, generalno se nadam dobrom rezutatu. Nadam se da ćemo se plasirati dalje u sledeću fazu... Pa, onda, sve ili ništa. Mene raduje da su naši fudbaleri optimisti, da imaju volju i da imaju svest o tome da mogu. Ponekad mi se čini da mi izgubimo neke utakmice i pre nego što su počele", primićuje Dačić a na našu konstatciju da to može da bude dobar znak, ističe:

"Apsolutno. Ponekad nije dovoljno da imamo taj inat nego i kvalitet a ja mislim da mi sada zaista imamo kvalitet i imamo dobrog trenera."

Video: Crnogorac u dresu Hrvatske!? Pitali smo ga za koga će navijati ako igraju sa Srbijom, reakcija Hit

(Telegraf.rs)