Mega otvorila svoju fabriku NBA igrača! (FOTO)

Srpski ABA ligaš dobio svoju dvoranu za treninge

Košarkaški klub Mega Bemaks podigla je svoj nivo rada na još veću visinu. Posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća, i igranja finala ABA lige 2016. godine, posle četiri igrača koje je direktno poslala u NBA, Mega je uradila ključnu stvar.

>>> Mega dovela košarkaša koji je LA Klipersima dao 35 poena (VIDEO)

Obezbedila je svoju halu za treninge koja se zove "Mega Factory" To je zapravo hala Sport Eko u naselju Braće Jerković koju je Mega zakupila u narednom periodu.

-Počevši od leta 2014. godine čak devetorica igrača Mege su izabrana na tri NBA drafta, a u međuvremenu su četvorica otišla direktno iz kluba u NBA ligu. U klubu se čini sve da se taj trend nastavi, pa je uz mlade i talentovane igrače koji će i ove godine igrati u Megi, otvaranje hale svakako korak u pravom smeru", navodi se u saopštenju.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić rekao je da klub sada ima svoj dom i u Beogradu.

- Pronašli svoj dom i u Beogradu gde će u hali 'Mega Fektori' osim prvog tima, trenirati i sve mladje kategorije kluba. Na taj način će sve selekcije Mege biti okupljene na jednom mestu, što je bila i jedna od ideja vodilja prilikom planiranja daljeg razvijanja kluba u budućnosti- rekao je Ćakić.

- Želeli smo da igrači i stručni štab mogu neometano da treniraju čime smo, uz obezbedjivanje smeštaja i ishrane u blizini hale, omogućili igračima da se u potpunosti posvete sportskom životu i daljem igračkom napredovanju, što je uostalom i osnovni cilj našeg kluba - dodao je on.

Ćakić je naveo da će prvi tim Mege i dalje svoje utakmice igrati u Sremskoj Mitrovici sa kojom "klub ima izvanrednu saradnju.

(Telegraf,rs/bcmegabemaks.net)