Luka Dončić kao MVP Fajnal fora: Može li učiniti i ovo čudo pre NBA lige!

Prema Jurohupsu Luka Dončić će bez dileme biti najkorisniji igrač Fajnal fora

Luka Dončić kao neverovatan mladi talenat sa samo 19 godina, već sada je meta spekulacija da bi mogao da dobije titulu ovogodišnjeg MVP-ija fajnal fora Evrolige, i tako postane najmlađi igrač koji će osvojiti ovo priznanje.

Tim Eurohopsa glasao je za igrače koji bi mogli da osvoje ovogodišnju titulu MVP-ija. Pobednik je Luka Dončić, a iza njega našao se Nik Kalates sa 33% glasova. Ostatak glasova pripalo je Moskovskom CSKA igraču Serhiu Rodrigezu 6.7%, i Himkijevom Alekseju Švedu 6.7%.

>>>Luka Dončić će biti prvi pik na draftu: Supertalentovani Slovenac oduševio Amerikance (VIDEO)

Njegova zrelosti i  talenat na terenu doveli su do toga da u dresu Real Marida ove sezone prosečno beleži 16.1 poen, 4 skoka i 4 asistencije i 25 minuta provedenih na parketu po utakmici. Teškim putem do Fajnal- fora Real je ove sezone ostao znatno oslabljen zbog čestih povreda igrača, a najviše zbog povrede Serhia Ljuja na početku sezone.

To je stvorilo veće mogućnosti Dončiću da postane još bolji i da u nekim utakmicama bude odlučujući igrač. Sada je proglašen za Evropski talenat, a kako najavljuju i svetski.

>>>Fajnal for Evrolige u Beogradu - vodič za početnike! (VIDEO)

Dončić je svoje prve korake u košarci oprobao sa samo devet godina u Union Olimpiji za koju je igrao njegov otac. U septembru 2011 godine u Budimpešti predstavljajući Olimpiju na San Paolo kupu izbran je za najkorisnijeg igrača (MVP) . Nakon toga 2012 godine poslat je na pozajmicu u Real Madrid sa kojim je sklopio petogodišnji ugovor.

U sezoni 2015-2016 postao je najmlađi igrač Reala koji je debitovao za prvi tim u španskoj nacionalnoj ACB ligi i Evroligi.  Zauzeo je treće mesto kao najmlađi igrač, pre njega najmlađi igrač bio je Riki Rubio.

O ovom neverovatnom talentu svet će tek pričati, ako bude izabran kao prvi pik na NBA draftu. Za osvajanje evropskog trona Dončić ima veliku šansu zajedno sa svojim timom, kao i to da u Evropi ostane upamćen kao najmlađi MVP Evrolige.

(J.B.)