≫ 

Pero u Madridu, Luka u Beogradu: Trener Zvezde ponosan na dva egal meča sa Realom, ali mu je žao jedne stvari

Alimpijeviću puno srce zbog fajterske borbe njegovih igrača sa Madriđanima, žali što nije bilo više neizvesnijih mečeva

  • 0

Evroligaška sezona u Beogradu privedena je kraju, malo je nedostajalo da je košarkaši Zvezde završe u stilu - drugom ovosezonskom pobedom nad Realom.

>>> Dončić trojkom u poslednjoj sekundi srušio Zvezdu, Omićev meč karijere u crveno-belom!

No, ni "tesan" poraz u uzbudljivoj predstavi nije nešto što će obeshrabrti crveno-bele, naprotiv, odigrali su odličnu utakmicu, bacili u nokdaun velikog rivala koji je morao da se osloni na senzacionalnog tinejdžera ne bi li "iščupao" pobedu u Beogradu.

Trener srpskog prvaka Alimpijević je posle meča istakao da su oba duela sa Realom bila slika i prilika košarke kao magične igre: oba rešena trojkama u poslednjoj sekundi.

- U prvoj utakmici sreća je bila na našoj strani, sada na njihovoj. To je košarka, jedan šut. Čestitam Realu na dobroj partiji i sve najbolje želim Luki, koji je pokazao zašto je veliki igrač - počeo je trener Beograđana.

VIDEO! POGLEDAJTE TROJKU DONČIĆA U POSLEDNJOJ SEKUNDI:

- Naša ideja pred ovu utakmicu bila je da se na častan i pošten način oprostimo od navijača, mislim da smo uspeli u tome, mislim da smo odigrali dobru utakmicu, protiv Reala je bilo motiva... Izvukli smo iz sebe energiju da se sportski pobijemo do samog kraja. Dve utakmice sa Realom na jednu loptu, zbog toga oram biti srećan i ponosan na moj tim.

>>> Ovom trojkom je Dončić srušio Zvezdu u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Nije Alimpijević imao na čemu da zameri Dobriću preko koga je Dončić pogodio za pobedu.

- Dobrić je odigrao odličnu odbranu na kraju, nemam šta da mu zamerim, ni njemu ni bilo kome. Dončić je zbog ovoga veliki igrač, mi smo ga čitav meč jurili da ga umorimo, ali on onda smogne snage i pogodi poslednji šut. Mi mislili da smo ga umorili, limitirali, a onda pogledamo statistiku i vidimo da je ubacio 24 poena, iznudio i 10 faulova. Neverovatan je. Mojim igračima čestitam na načinu na koji su igrali, zbog činjenice da nas u ponedeljak očekuje utakmica koja nam je izuzetno važna.

Ostaje žal, kaže Alimpijević, što više neizvesnih mečeva njegov tim nije odigrao.

- Ono za čime najviše žalim je da smo morali da imamo više ovakvih fajterskih utakmica, jer u njima svi dobijamo. Naterati Real na jedan šut, mi ili oni, mislim da je to sjajna stvar - za tim žalim, što nismo imali više ovakvih utakmica. Sve u svemu, 11 pobeda u Evroligi je sjajna stvar. Pre početka sezone imperativ je bio da se osvoji ABA liga, ja sam izuzetno zadovoljan zbog 11 pobeda, to je veliki rezultat kada imamo u vidu da imamo osam debitanata. Pogledajtes samo koji sve timovi nisu ušli u Top 8.

>>> Nikada nisu krili da navijaju za Zvezdu: Crveno-beli uručili poklone dvojici košarkaša Reala (VIDEO)

Napadački je Zvezdi nedostajao makar još jedan igrač, uz Dobrića, Feldina i Omića, da bolje doprinese.

- Da bi se pobedio jedan ovakav rival, mora biti više raspoloženih igrača nego što smo mi danas imali, u poenterskom smislu pričam. Postoji učinak koji se ne piše i ne vidi, dobre rotacije na piku, odbrana reketa, s razlogom to mnogi neće staviti u prvi plan, ali da bi se dobila ovakva utakmica mora poenterski više igrača da se uključi.

Za kraj, Alimpijević je pohvalio treninge i ponašanje Alena Omića od kada je došao, kao i igru protiv Reala.

- Omić sad već ima standard dobrih igara. Dobro trenira, odlično se ponaša, vraća mu se kroz dobar rad i uloženu igru koju ima na treninzima. Ovako kako ga vidite na utkmicama, takav je i na treninzima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA