Tomić i igrači Zvezde priznaju: Odigrali smo ružno, ali ovako se gradi karakter!

Crveno-beli se trijufalno vraćaju iz Monaka uz pouke posle meča 2. kola Evrokupa

Trener Crvene zvezde Milan Tomić istakao je posle meča u Monaku da njegova ekipa nije odigrala najkvalitetnije, ali da je najbitnije da je ostvarila veoma bitnu pobedu, i da se na taj način stvara karakter ekipe za nastavak sezone.

- Mislim da je bila jedna izrazito teška utakmica i čestitao bih mojim igračima na pobedi. Bilo je dosta prekida za zapisničkim stolom od početka utakmice, u trećoj četvrtini su uspeli da poprave te probleme sa kablovima pa smo bar 20 minuta mogli da odigramo u kontinuitetu u normalnim uslovima.

- Čestitao bih ekipi i na povratku iz minusa od deset razlike. Odigrali smo možda ne toliko kvalitetno, ali kao tim i ostvarili veoma bitnu pobedu. Posle ovakvih utakmica stvara se karakter ekipe za nastavak sezone - poručio je trener Zvezde.

Džo Regland je sa 13 poena uz Perperoglua bio najefikasniji u redovima Zvezde. Istakao je da je ovo bila loša utakmica za crveno-bele, ali da je pobeda najbitnija.

- Utakmica je bila ružna za obe ekipe. Bilo je mnogo promašenih šuteva iz lakih pozicija i sa jedne i sa druge strane, ali znate, to je sve deo igre. Dani kao što je ovaj se dešavaju u košarci i samo treba da nastavite dalje. Za nas je najvažnije da smo pobedili

Filip Čović je takođe rekao da je meč bio loš, sa mnogo prekida, ali da je najvažnija pobeda.

- Loša utakmica sa obe strane, sa dosta prekida. Najbitnije je da smo posle loše igre pokazali karakter i na kraju pobedili. Cilj je da se odigra što kvalitetnije i da se pobedi. Zadovoljni smo svime što smo do sada uradili. Ipak, kao i do sada, zaboravljamo i ovu utakmicu i gledamo samo napred. U subotu je Krka - poručio je Filip Čović.

(S. R.)