≫ 

Zvezda je nepobediva! Od sjaja do očaja i nazad, crveno-beli posle drame slavili u Monte Karlu

Uspeli su igrači Milana Tomića da prebrode krizne periode i slome francuskog predstavnika u završnoj četvrtini

  • 46

Košarkaši Crvene zvezde ne znaju za poraz ove sezone, taj podatak piše se i posle gostovanja Monaku u 2. kolu Evrokupa gde su crveno-beli, u dramatičnoj i pomalo haotičnoj utakmici, pobedili rezultatom 66:63 (6:17, 18:12, 20:8, 19:29)!

Prva i poslednja deonica bile su ključne po crveno-bele, između toga ekipa Milana Tomića "lutala" je u prosečnosti i traženju pravog ritma, koji je, srećom, pronašla u pravi čas, za preorket i pobedu koja ostavlja Beograđane na vrhu grupe Evrokupa sa skorom 2-0.

Isti učinak Zvezda ima i u ABA ligi, kojoj je prethodilo osvajanje Superkupa, takođe bez poraza, a bez izgubljenog meča su crveno-beli bili i u pripremnom periodu.

Tesna pobeda u Francuskoj: Konsultacije Branka Lazića i Maika Cirbesa Foto: MN Press

Regland i Perperoglu sa po 13 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, na drugoj strani to je bio ubitačni Elmedin Kikanović sa 22 od kojih je većinu ubacio sa svoje omiljene poludistance.

Meč je inače trajao punih dva sata i 15 minuta zbog feleričnog sata za merenje vremena koji se gasio kratko u prvom poluvremenu, i početkom drugog, zbog čega je došlo do 15-minutnog prekida.

Pre toga, Zvezda je bila u dobrom ritmu uprkos veoma lošem početku (bez poena skoro četiri minuta, Monako poveo 4:0). Preokrenuli su gosti u finišu prve deonice na 17:6, što je bio i rezultat prvog perioda koji je trojkom zapečatio Perperoglu.

Crveno-beli su održavali sedam do osam razlike do pomenutog prekida usled "pada sistema" na satu, a onda kao da su nestali sa terena: Monako je "topio" minus, gosti srljali iz greške u grešku u oba pravca, pa se preokret mogao veoma jasno naslutiti.

Nije pomogao ni Tomićev tajm-aut kao odgovor na seriju domaćih 13:0, uspeli su igrači francuskog viceprvaka da "pobegnu" i do najvećih 11 razlike što je bio poslednji signal za uzbunu u Zvezdinom timu.

Naravno, od najiskusnijih se očekivalo da preuzmu stvari u svoje ruke u tim trenucima: staloženi Perperoglu poveo je najjači udar Beograđana u povoju poslednje četvrtine, sa dve trojke potpuno vratio svoj tim praktično u egal, a kada je i Regland pogodio posle prodora za "2+1", bilo je jasno da do kraja sledi rezultatska klackalica.

Nije ovo bilo Reglandova najsjajnija partija, to je jasno posle svega viđenog, Amerikanac je postigao samo dva poena do poslednje četvertine, uz to nakupio i četiri lične, ali je potvrdio klasu možda i ključnom trojkom pola minuta pre kraja, za "plus tri" i najavu pobede u Kneževini.

Igrači domaćeg tima nisu profitirali iz napada koji su pokušali da reše trojkom, Cirbes je osvojio loptu, a Regland, posle faula, sa dva realizovana bacanja stavio tačku na svoj "blickrig" u završnici uzbudljive utakmice sa koje će se pamtiti samo pobeda i malo toga još iz igre srpskog prvaka.

Imaće Tomić šta da prigovori svojim igračima na očajnom izvođenju slobodnih bacanja (vezali su crveno-beli u jednom trenutku pet šuteva sa penala bez pogotka), srećom nekoliko trojki koje su ušle u važnim momentima poništile su sve loše napadačke momente Beograđana.

GRUPA A

Ulm - Galatasaraj 103:92

Monako - Crvena zvezda 63:66

Andora - Breša 110:91

TABELA: Crvena zvezda 2-0, Monako 1-1, Ulm 1-1, Galatasaraj 1-1, Andora 1-1, Breša 0-2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    10. oktobar 2018 | 22:36

    Neverovatno je koliko grobari vole Zvezdu...

  • Marinero

    10. oktobar 2018 | 20:09

    Kako je lepo biti navijač Crvene zvezde.U svakom meču ideš na pobedu i favorit si.Ne bojiš se protivnika jer sve osim pobede je iznenađenje,koje može da se desi ali...A ne kao ovi grobari.Svski meč im je strah i ni u jednom nisu favoriti,nego ako nešto ubodu ubodu pa se raduju kao da su osvojili nešto.A trofej godinama nemaju osim jednog kupa prošle godine.

  • Marko

    10. oktobar 2018 | 22:21

    ŠAMPIONI 💪😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA