Kako Srbija može do Mundobasketa? Sve zavisi od nas, tri sigurna puta vode u Kinu!

"Orlovi" se nalaze u delikatnoj situaciji, ali ne i beznadežnoj, jer sve opet zavisi samo od njih

Košarkašima Srbije ostale su još tri utakmice do kraja kvalifikacija za Mundobasket. Posle poraza od Izraela 83:74, Srbija se i dalje nalazi a trećem mestu koje vodi u Kinu, ali sada beži Izraelu samo jednu pobedu, a u ponedeljak se igra nova utakmica.

Srbija dočekuje Grčku, a Izrael gostuje Gruziji, pa će od tih utakmica dosta zavisiti rasplet u ovoj grupi. Nemačka i Grčka su sigurne za plasman, dok se za treće mesto bore Srbija sa skorom 5-4,  Izrael sa skorom 4-5, ali i Gruzija sa 3-5 i utakmicom manje (igraju kasnije sa Estonijom)

Srbija može do Mundobasketa u nekoliko opcija.

Foto: fiba.basketbal

Opcija 1 - pobediti sve do kraja: Ako pobedimo Grčku u ponedeljak, a onda i Estoniju 21. februara i Izrael u poslednjem kolu 24. februara idemo na SP. Dobro je što sa Grcima i Izraelom  igramo kod kuće.

Opcija 2: Ako izgubimo od Grčke u ponedeljak, a Izrael dobije Gruziju, tada bi Srbija i Izrael imali skor 5-5 pred poslednja dva meča. Odlučivali bi dva poslednja duela. Naš duel sa Estonijom i Izraelom kao i dueli Izraela sa Nemačkom i Srbijom.

U slučaju da Srbija izgubi od Estonije, a Izrael dobije Nemačku, tada bi nam za plasman na Mundobasket trebala pobeda nad Izraelom u poslednjem kolu, ali od 10 poena razlike i više, jer smo sad izgubili sa 83:74.

Opcija 3: Ako izgubimo od Grčke, a Izrael bude poražen od Gruzije i Nemačke, a mi u pretposlednjem kolu pobedimo Estoniju, idemo na Mundobasket čak i ako izgubimo kod kuće od Izraela u poslednjem kolu

NAPOMENA: PostojE opcija četiri i pet, ali ako se u igru uključi Gruzija, koja svoj meč igra tek u petak uveče sa Estonijom i sve će zavsiti od rezultata, tako da je teško uključiti i njih u prognozu.

Duel Karija Pešića i Željka Obradovića u Barseloni večeras od 21.00. Barsa posle više godina opet igra značajnu ulogu u Evroligi, i želi skalp Fenera. Kvota na keca je 1,95, a na dvojku 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Barselona - Fenerbahče.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Raspored utakmica.

03. decembar

Srbija - Grčka

Gruzija - Izrael

21. februar

Izrael - Nemačka

Estonija - Srbija

Grčka - Gruzija

24. februar

Srbija - Izrael

Gruzija - Estonija

VIDEO: Đorđević: Protiv Grka ćemo biti jači za igrače iz Evrolige

(Telegraf.rs)