≫ 

Veliki udarac za Srbiju u borbi za Mundobasket: Izrael pobedio posle drame, sledi grčevita borba za SP!

Domaćini zrelije odigrali u finišu!

  • 19

Košarkaši Srbije gostovali su Izraelu u Tel Avivu, u 9. kolu grupe L kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali nisu uspeli da trijumfuju - 83:74!

"Orlovi" su u meč ušli sa skorom 5-3, bili su na trećoj su poziciji na tabeli koja vodi na Mundobasket, sa dve pobede više upravo od Izraela i Gruzije, pa je ovaj meč bio jedan od ključnih u borbi za plasman na svetsku smotru.

Prve tri ekipe sigurno idu u Kinu na Svetsko prvenstvo 2019, Nemačka i Grčka su to već obezbedile, pa je na Orlovima preostalo da overe plasman.

Nakon ovoga, potrebna nam je pobeda nad Grcima u ponedeljak od 20.15 u hali "Aleksandar Nikolić" kako bi se napravila odstupnica u odnosu na rivale, jer i dalje imamo prednost.

U poslednjem prozoru FIBA, Srbija gostuje Estoniji 21. februara sledeće godine, pa čeka Izraelce tri dana kasnije.

Sada Orlovi nemaju prava na grešku, kako bi do kraja zavisili samo od svojih rezultata - dve utakmice igramo na domaćem parketu!

IZRAEL - SRBIJA 83:74 (29:24, 14:21, 16:15, 24:14)

Izrael: Arijel, Di Bartolomeo 7, Ginat 6, Zalmanson 7, Zosman 10, Blat 10, Čubrevič, Koen 14, Doson 9, Levi 2, Pnini 18, Timor

Srbija: Avramović 6, Milosavljević 17, Peno 7, Raduljica 12, Simonović 13, Birčević 10, Đoković, Dobrić, Gagić 4, Jelovac 2, Jovanović, Lazić 3

Duel Karija Pešića i Željka Obradovića u Barseloni večeras od 21.00. Barsa posle više godina opet igra značajnu ulogu u Evroligi, i želi skalp Fenera. Kvota na keca je 1,95, a na dvojku 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Barselona - Fenerbahče.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: fiba.basketball

PRVA ČETVRTINA: Srbija dozvolila Izraelu od 13:0

Sa velikim kadrovskim problemima se suočila Srbija pred ovaj meč, ali su svi izabranici Saše Đorđevića krenuli silovito u meč, potrudio se Raduljica da napravi dominaciju u reketu, a zatim je Milosavljević posle trojke asistirao Birčeviću za prvu odstupnicu od 11:16.

Malo kasnije, Gagić je poentirao na pas Pena, pa su u igru ušli Avramović i Jelovac, dok su Izraelci promenili celu postavu, kako bi preokrenuli posle 14:20.

Nažalost, to je domaćinu dalo rezultat, napravili su Izraelci seriju 13:0, pa su prvu deonicu dobili sa 29:24.

Foto: fiba.basketball

DRUGA ČETVRTINA, Orlovi uspeli da preokrenu i sa prednošću odu na pauzu

Nastavio je Izrael da drži tempo, u našem taboru je Raduljica polaganjem došao do svog šestog poena za 32:26, a zatim je iznudio faul Idana Zalmasona. Nažalost, to nam u nastavku nije donelo i poene, a onda je Đorđević uveo Pena umesto Avramovića.

Viđena je haotična igra na obe strane, kvaliteta jeste manjkalo, logično i s obzirom na sastave, ali je Peno lepo asistirao Birčeviću za dalekometnu trojku, koja nas je spustila na 32:29.

Nakon toga, novi udarac zadali su Orlovi preko Branka Lazića, koji je na 34:34 izjednačio trojkom i alarmirao Izraelce na tajm-aut.

Usledila je igra koš za koš, a preokret smo napravili za 38:39, kada je Simonović atraktivno sa čeone linije uposlio Raduljicu.

Potom je i Simonović ubacio važnu trojku i uveo Izraelce u novi tajm-aut, pri 41:43, a na poluvreme smo otišli sa 43:45!

U našem timu, istakli su se Milosavljević sa 12, Raduljica i Birčević sa po osam poena.

Foto: fiba.basketball

TREĆA ČETVRTINA: Najavljen egal do samog kraja

Bolje nije moglo da počne! Simonović je ubacio trojku uz efektno zakucavanje, a onda je Raduljica laganim polaganjem odveo Orlove na 47:43 pred novi tajm-aut Izraelaca.

Nažalost, domaćini su preko Koena, uz trojku Di Bartolomea, ipak uspeli da dođu do novog egala i vrate potpunu neizvesnost, sredinom trećeg perioda igre.

Pošlo je sve naopako još jednom, trojka je lagana bila kreirana za Gaja Pninija, pri 59:55 je Đorđević bio taj koji je morao da uzme tajm-aut.

Viđen je i jedan eksplozivan momenat Alekse Avramovića, iz beznađa je uspeo da se podigne na šut i ubaci važnu trojku, koja nas je vratila na pola koša razlike samo minut pre kraja deonice. U poslednji period, ipak smo ušli sa prednošću, za to je bio zadužen Marko Simonović.

Foto: fiba.basketball

POSLEDNJA ČETVRTINA, IZRAEL PRELOMIO U FINIŠU!

Udario nam je Izrael jak presing i nekoliko isforsiranih šuteva nam nije prošlo, a kazna za to stigla je preko Pninija, pala je nova njegova trojka za 74:68.

Pogodio je i Peno za koš zaostatka, samo dva i po minuta pre kraja, kada je borba za svaki skok postala sve žešća.

Pred kraj, Tamir Blat, sin čuvenog trenera Dejvida, ubacio je trojku za +5, što je bilo kobno. Usledila je serija grešaka i naivno izgubljenih lopti, što je odvelo Izraelce u lagani trijumf.

Saša Đorđević: Žestoki kadrovski problemi muče Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA