Sada je zvanično: Miloš Teodosić definitivno ne dolazi u Crvenu zvezdu!

Ako je to uopšte postojalo kao opcija, kočnica su pravila ABA lige

U ponoć je istekao rok za reguistraciju igrača do kraja sezone u ABA ligi pa srpski plej Miloš Teodosić ne bi imao pravo da nastupa u regionalnom takmičenju.

Prema članu 13 i tački šest Internih akata ABA lige, rok je do 15. februara, a ovo ograničenje se odnosi i na igrače iz sopstvenog omladinskog pogona, ali i na one koji bi, kao Teodosić hipotetčki došli sa strane.

Tokom prvog dela sezone, igrače je bilo moguće registrovati do 12 sati, dan pred utakmicu predviđenu kalendarom takmičenja. Kada je reč o Teu, on je sedmog februara dobio otkaz u Los Anđeles Klipersima koji neko vreme pre toga uopšte nisu ni računali na njega.

Klipersi su mu se zahvalili što je birao njih posle velike karijere u Evropi, ali sada kada se vraća u Evropu, mnogi se pitaju koga će od evropskih klubova sada da izabere. Iako je od početka bilo priče da su Efes i Makabi u igri, bilo je i mnogo Delija koje su se nadale da će baš u klub za koji navija - Zvezdu.

Jedina ekipa koju je 31-godišnji Teo za sada izabrao je ona koju vodi Aleksandar Đorđević jer će gotovo izvesno pojačati reprezentaciju u poslednje dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket protiv Estonije i Izraela. O klubovima se za sada samo spekuliše.

VIDEO - Čović o dolasku Teodosića u Zvezdu: Držim ga za reč koju mi je jednom dao

(Telegraf.rs)