Grčka košarka u kandžama huligana: Olimpijakos - PAO otkazano, Arisovi divljali na meču sa Peristerijem (VIDEO)

Nema mira na tribinama ni kada se ne igra najveći derbi

Pred 19. kolo grčkog košarkaškog prvenstva doneta je odluka da se duel Olimpijakosa i Panatinaikosa ne odigra, rezultat će biti naknadno upisan verovatno u korist "Zelenih", ali ni to ne stišava tenzije u ligi gde sve češće viđamo huliganske ispade.

Novi incident je zabeležen na meču Peristeri - Aris, koji je prekinut zbog tuče dve grupe navijača pri čemu nisu prezali ni od gađanja stolicama koje su prethodno počupali.

Utakmica je bila u prekidu, a privedena je kraju tek kada su obe grupe navijača izbačene sa tribina.

Inače, Panatinaikos je u toku dana putem zvaničnog tviter naloga isprozivao najvećeg rivala Olimpijakos videom u kome se najavljuje derbi u dvorani "Mira i Prijateljstva", uz poruku "Eror 404 Opponent not found" (greška 404, rival nije pronađen), kao aluzija na neodigravanje utakmice i povlačenje igrača Olimpijakosa sa nedavnog kup duela.

Čelnici dva kluba u petak su na sastanku pokušali da koliko-toliko spuste "loptu na zemlju" uz prisustvo čelnika KS Grčke, međutim nije završen zbog verbalnog i skoro fizičkog sukoba gazde "Zelenih "Dimitirsa Janakopulosa i menadžmenta rivala na čelu sa braćom Agelopulos.

Epilog je otkazivanje prvenstvenog duela koji je po rasporedu trebalo da bude odigran u nedelju.

(Telegraf.rs)