≫ 

Grčka košarkaška "pljuvačina" naočigled ministra! Umalo tuča gazda Panate i Olimpijakosa na sastanku, otkazan nedeljni derbi

Nema mira na realaciji dva atinska kluba, prvi čovek "Zelenih" demonstrativno napustio sastanak, optužio rivale za verbalni i fizički napad

  • 1

Grčka košarkaška sapunica u režiji Panatinaikosa i Olimpijakosa dobila je novu, ružnu epizodu u petak uveče, i to na sastanku predstavnika dva kluba sa Ministrom sporta u vladi Grčke Jorgosom Vasiliadisem. 

Sastanak, kome su prisustvovali i potpredsednik KS Grčke Aristides Golemis i prvi čovek AEK-a, upriličen je sa samo jednim ciljem, da se uz razgovor smire tenzije pred prvenstveni duel dva tima u nedelju, u dvorani "Mira i Prijateljstva", međutim ni za "zelenim stolom" nije moglo bez bure, svađe i teških reči.

Prema navodima grčkih medija, gazda "Zelenih" Dimitris Janakopulos demonstrativno je napustio sastanak jer su ga, kako tvrdi, predstavnici Olimpijakosa, braća Agelopulos i potpredsednik Jorgos Skindilias, vređala i gurala. Iz tabora crveno-belih, pak, tvrde da je Janakopulos taj koji je prvi počeo pljunuvši Skindiliasa, nakon čega je ovaj odreagovao.

Kontroverzni Janakopulos je svoju verziju sukoba ispričao za radio Sport FM brzo po izlasku iz hotela u kom je bio sastanak, nije štedeo ni ministra sporta.

- Jorgos Vasiliadis (ministar) je dobro poznat kao navijač Olimpijakosa. Gospodin Skindilias mi je pretio iako sam imao operaciju nedavno. Evo me pred hotelom, zvao sam Jorgosa Agelopulosa (gazda Olimpijakosa) da siđe i da me ovde gurne. Ne razumem čemu sastanak u ovakvom trenutku. Postoje zakoni i pravila koja se moraju poštovati - rekao je "alfa i omega" Panate, koji je nedavno ponovo dospeo u žižu javnosti nakon prekida polufinalnog duela Kupa Grčke između dva najtrofejnija kluba, pošto je položio crvene tanga gaće na klupu Olimpijakosa.

Taj meč nije završen, jer su se gosti iz Pireja povukli na poluvremenu revoltirani sudijskim odlukama.

Tenzije od tada ne prestaju, a oba kluba su sve iznenadila inicijativom da se od naredne sezone takmiče u ABA ligi, što je i stiglo u zvaničnoj formi na adresu regionalnog takmičenja, zasad samo od Panatinaikosa.

Inače, najvažnija odluka sa prekinutog sastanka je da se nedeljni prvenstveni meč neće igrati zbog čega će Olimpijakos kao domaćin snositi posledice (verovatno oduzimanje bodova ili pobeda za Panatinaikos). Ministar sporta je u razgovoru sa novinarima rekao da su određeni pomaci postignuti pre nego što je sastanak prekinut, mada nije precizirao o čemu se radi.

Sve je na kraju "začinio" ekscentrični Janakopulos, on je sačekao rivale iz Olimpijakosa na parkingu hotela, a potom je kolima išao iza njih i psovao ih - i sve to uživo snimao na instagramu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmaj

    16. mart 2019 | 07:58

    Dvorana sa najludjim imenom u Evropi, zamisli to "dvorana mira i prijateljstva"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA