Neka se ponovi na Olimpijskim igrama: Basketaši u neverovatnom trileru pokorili Japan!

Mnogi su sumnjali u Novosađane uoči završnog Mastersa u Ucunomiji - Bulut i ekipa su odgovorili titulom osvojenom kroz potpuni triler!

Foto: FIBA 3x3

Nije počelo idealno, Novi Sad je u grupi izgubio ubedljivo od Prinstona sa 19:10, da bi onda pao stari rival Zemun sa 19:17.

Sve je potom zavisilo od duela Prinstona i Zemuna, ali su Zemunci ipak poklekli i Novosađani su dalje otišli kao drugi u grupi.

U četvrtfinalu je održan čas Sakiaiju sa 21:14, u polufinalu je usledio okršaj sa starim znancima iz Rige. Letonci su često umeli da se pokažu kao prilično tvrd i nezgodan protivnik, tako je bilo i ovaj put, kada je pri 19:18 za Novosađane Bulut izvukao dalekometnu dvojku za kraj meča i neverovatan nalet samopouzdanja pred najvažniju utakmicu - opet sa Prinstonom!

Dobro su zapamtili Dušan Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Tamaš Ivošev šta treba da poprave iz prve utakmice u grupnoj fazi, diktirali su tempo od početka, nisu pali ni kada je Prinston izjednačio na 17:17. Marko Savić je dvojkom najavio pobedu, tačku na meč stavio je Ivošev sa linije penala za novu završnu Masters titulu.

- Sumnjali su mnogi u nas, ali smo pokazali da smo najbolja ekipa na svetu kada je potrebno odigrati ovakve utakmice. Imamo četvoricu igrača koji mogu da reše utakmicu u ključnim momentima, tako je bilo danas sa Savićem i Tamašom, dan ranije je to uradiio Majstorović - pohvalio je sve saigrače Bulut po osvajanju titule, a za MVP-ja je proglašen Ivošev, strelac 30 poena na turniru.

Titula dodatno dobija na značaju jer je osvojena na najvažnijem turniru u sezoni, i to u Japanu, koji će naredne godine biti domaćin Olimpijskih igara!

Ovo je četvrta titula završnog Mastersa i druga odbrana trona - Novosađani su bili šampioni 2014. i 2015, a prošle godine su titulu osvojili u Pekingu.

Inače, reprezentacija je obezbedila učešće na Igrama u Tokiju, gde su za sada sigurni akteri još samo Japan, Rusija i Kina.

(Telegraf.rs)