• 2

Basketaši Srbije obezbedili Olimpijske igre!

FIBA je potvrdila da će Orlovi biti učesnici završnog turnira u Tokiju

  • 2

Basket reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020! Ovu informaciju saopštila je FIBA, koja je objavila da će tri najbolje plasirane reprezentacije uz domaćina Japan direktno obezbediti učešće na prvi istorijskim Olimpijskim igrama za ovaj sport.

Srbija, Rusija i Kina nalaze se na prva tri mesta FIBA 3x3 rang liste i učestvovaće uz domaćina na istorijskom turniru koji će trajati od 25. do 29. jula.

Učestvovaće ukupno osam ekipa, a ostale četiri saznaćemo putem kvalifikacionih turnira.

Kvalifikacioni turnir održava se u martu 2020. godine. Na kvalifikacionom turniriru učestvuje 20 reprezentacija, koje su podeljene u 4 grupe. Svakako je jedan od favorita kvalifikacija reprezentacija SAD.

Predsednik KSS Predrag Danilović veruje da će igrači napraviti rezultat i na Olimpijskim igrama.

- Ovo je ogroman uspeh za Košarkaški savez Srbije i kompletnu srpsku košarku, za sve ljude koji su poslednjih godina angažovani u našoj 3h3 košarci! Ponosan sam na igrače koji su nosili i koji nose dres naše države, osvajaju medalje na svetskim i evropskim prvenstvima i koji su sigurno najzaslužniji što se Srbija direktno plasirala na Olimpijske igre 2020. Verujem da će naši momci napraviti dobar rezultat u Tokiju - rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Video: Krcata dvorana pevala Bože pravde sa Orlovima

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima