Šakota se šalio sa novinarima: Volimo da gubimo, pa da onda stižemo razliku!

Trener Zvezde smatra da je važno da je tim pokazao karakter u ključnim momentima meča

Foto: Marko Jovanović

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota zadovoljan je borbom i vrednom pobedom koju je ekipa Zvezde ostvarila nad Panatinaikosom 78:73. Zvezda je dva puta gubila sa po 13 i 12 poena razlike i stizala, da bi na kraju preokrenula rezultat i pobedila.

Na pitanje medija, zašto tako kreću loše meč sa velikim vođstvom za rivala Šakota je rekao:

-  Ja mislim da nam se to sviđa, jer sve pobede koje smo imali u Evroligi smo izvojeveli kad smo gubili. Šalim se, naravno.

- Panatinaikos nije imao meč u ligi, igrao je prošle nedelje sa Valensijom. Mi smo imali derbi, ali ne mogu ja da procenim ko ima koliko energije, počeli smo slabije, menjali.

- Ali protivnik je jak, kad dolaziš iz ABA lige koja nema nikakve veze sa ritmom koju ima Evroliga, onda imamo problem. Svi su brži, svi su agresivniji od nas jer dolaze iz jačih liga gde je taj jak ritam normalan.

- Nije da mi ne govorimo igralima i tražimo da krenu jače, ali nije to baš tako. Možemo neke stvari da predvidimo, ali ne sve. Dolazimo na utakmicu Kuzmić ne može da igra. Kako možeš da predvidiš tako nešto. Onda smo riskirali sa Stratosom, ali to su nepredvidive stvari.

- Ne mislim da je to bilo ružno ili ne znam kako, trebalo je okrenuti meč i pobediti i ja čestitam momcima. Mi nismo mogli ni da treniramo juče pred meč, samo je Stratos trenirao sa strane. Nisam želeo u derbiju da reskiram sa njim, ali danas jesam i pokazao je klasu. Nije u najboljim godinama, ali ima karakter i ličnost. - rekao je Šakota.

Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)