"Marina je iz nas izvukla ono najbolje": Oglasila se najomiljenija američka košarkašica u Srbiji

Ivon Anderson je zvezda dana u srpskoj košarci

Foto: FIBA

Amerikanka Ivon An­derson bila je najzaslužnija za trijumf protiv Turske u 4. kolu kvalifikacija za Evrobasket. Zahvaljujući njenoj sjajnoj partiji (25 poena, šest asistencija i pet skokova) košarkašice Srbije su obezbedile plasman na završni turnir sledeće godine.

Iskusna Ivon, koju navijači u Srbiji iz milošte već zovu Ivona, kaže da je odlučio talenat i to što ekipa ima dobrog trenera.

- Se­lek­ci­ja Tur­ske je go­di­na­ma na oku­pu. Za ovu ak­ci­ju su trenirale ce­lu ne­de­lju, jer im je sezo­na prekinu­ta, dok mi još po­ku­ša­va­mo da se uigra­mo. Bi­le su sprem­ne za ve­li­ku bor­bu i srećom po nas, ni­smo pa­le, uz­vra­ti­le smo istom me­rom.

- U od­lu­ču­ju­ćim tre­nu­ci­ma, uradi­le smo ono što je tre­ba­lo da ura­di­mo. Od­lu­či­lo je na­še iskustvo i tale­nat, ali i tre­ner­ski deo po­sla. Do­bro smo vo­đe­ne, naš tre­ner je iz nas iz­vu­kla ono naj­bo­lje - rekla je Andersonova.

Iako je dočekana ne preterano blagonaklono, Amerikanka je brzo uspela da osvoji srca poklonika ženske košarke u našoj zemlji.

Video: Košarkaši Partizana poraženi su u Laktašima od Igokee sa 90:84 u 5. kolu ABA lige

(Telegraf.rs)